1 dite per Ubuntu 8.04 Hardy Heron - Linux

Eshte qarte qe Ubuntu eshte shperndarja me e perdorur e perdoruese Linux. Versionet qe paraprijne jane teper te shpejta dhe shume te sigurta.

Pas dy ditesh, fjalen e ka Ubuntu 8.04, versioni me i ri i kesaj pakete. Emri ne kode eshte Hardy Heron dhe versionet test jane te disponueshme nga siti : https://www.ubuntu.com

Ja disa imazhe CD te ketij sistemi operativ te ndare sipas shperndarjeve:
https://releases.ubuntu.com/releases/8.04 (Ubuntu)
https://releases.ubuntu.com/releases/edubuntu/8.04 (Edubuntu add-on)
https://releases.ubuntu.com/releases/kubuntu/8.04 (Kubuntu)
https://cdimage.ubuntu.com/kubuntu-kde4/releases/8.04/rc (Kubuntu with KDE4)
https://cdimage.ubuntu.com/jeos/releases/8.04/rc (Ubuntu JeOS)
https://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/8.04/rc (Xubuntu)
https://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/8.04/rc (UbuntuStudio)
https://cdimage.ubuntu.com/mythbuntu/releases/8.04/rc (Mythbuntu)

Ngeli nje dite tashme per leshimin e Ubuntu 8.04

Ja dhe Historia e emrave qe Ubuntu ka mbajt mbi supe:

  1. Ubuntu 6.06 (Dapper Drake)
  2. Ubuntu 6.10 (Edgy Eft)
  3. Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)
  4. Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon)
  5. Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) [per: Prill 2008 ]