15 Vjecari hackoi PC-t e 259 Firmave!

Nje nxenes i Niederösterreich (Republike ne Austri - Austria e ulet) i ka hackuar code-t dhe password-et (fjalekalimet) e firmave, dhe i ka futur ato ne internet. Shpesh ai ka lene “pershendetje” misterioze, dhe me keto nxenesi eshte kapur nga policia.

Per nje 15 vjecar nga Niederösterreich kjo ishte ndoshte vetem nje loje. Sic shkruan gazeta Austriake “Kurier”, per Policine e Republikes (NÖ) keto ishin sulme te forta ne firmat Austriake dhe ato Europiane. Ne periudhen nga Janari i ketij viti dhe deri ne Mars, 15 vjecari kishte hackuar CODES dhe Fjalekalime te 259 Firmave, dhe i kishte nxjerru keto ne internet, thuhet ne raportin e gazetes Kurier. Ne gazete thuhet se faqet qe jane sulmuar, kishin te benin me se shumti me lajmet nga Sporti, Erotika dhe sherbime per kerkim. Aty eshte perfshire edhe nje Portal Internacional i Sportit. Code-t dhe fjalekalimet i riu thuhet ti kete marre nga nje forum hack-imi. Ne Policine e Republikes nuk pati ndonje konfirmim per kete. Hackeri i ri kishte lene “pershendetje” neper faqet ku kishte sulmuar, dhe me pseudenimin ACKI3STX duke bere te ditur qe ai ishte aty. Si perfundim ai i beri publike fajlet sekrete te Firmave ne internet. 15 Vjecari u denancua ne Polici.

I zgjuar djaloshi! Me siguri e sigoroi ndonje vend ne qeverri :smiley:

(y) (y)