20 profesionet e te ardhmes!

Nuk eshte nje film por realiteti i viteve qe po afrojne, mbase femijet tuaj apo femijet e femijeve mund te kene nje fushe me te gjere profesionesh per te zgjedhur! Ja nje liste profesionesh qe do te jete e disponueshme jo ne nje te ardhme te larget!

Ndertues i pjeseve te trupit.
Progresi i shkences do te beje te mundur nderrimin e pjeseve te trupit. Keshtu do te lindin dhe profesione te tilla si dhe do hapen dyqane te autorizuara per shitjen e ketyre pjeseve.

Nanomjek
Nanoteknologjia eshte qe ne keto momente e pranishme, por jo shume e perhapur! Ku i duhet mbase ushtria Amerika e perdor ne menyre te fshehte!

“Pharmer”, agrikoltor i gjenetikes
Agrikoltoret e ardhem mund te bejne modifikime direkt ne gjenin e gjalleses per te bere ndryshime, per te rritur prodhimtarine apo dhe per ti ndryshuar ngjyren formen etj.

Manager/konsulent per moshat e vjetra
Do te kete specialist per tu marre me problemet e njerezeve ne moshe te madhe.

Kirurg per te rritur memorien
Do te jete e mundur te rrisni kapacitetin tuaj te diturive me nderhyrje kirurgjikale! Mos harroni pastaj te rregjistroheni ne quizin “Kush do te behet Milioner”!!!

Etika e shkences se re
Pilota hapesire, udhetime turistike ne hapesire si dhe arkitekt planetesh
Agrikoltor hapesinor
Specialist per te ulur efektet e ndyshimeve klimatike
Roje per periudhat e karantinës
Agjent policie kunder tentative te ndryshimeve klimatike
Avokat virtual
Manager avataresh per mesim
Zhvillues per mjete trasporti alternative
“Narrowcaster” - Mass media (broadcasting media)
Pergjegjes per te dhenat personale
Pergjegjes per organizimin e jetes virtuale
Broker ne kohe - Prenotues
Asisten social per social network
“Personal brander” - Konsulent per te mbrojur marken “personal brand”

Cili eshte profesioni qe ju çudit me teper? Keni ndonje ide tjeter per profesioni te ri???

Per Lirenti.com ReniX Shkurt 2011.

Ndertues i pjeseve te trupit. :o :o , dmth ne nje te ardhme do vemi ne dyqan dhe do themi "-me bej nje hund ,dhe nje vesh te lutem " “- e do ne qese apo ne dor ?” :P:P:P:P:

Kirurk per te rritur memorien :wink:

wow shum interesante sidomos ky profesioni avokat virtual :stuck_out_tongue: :slight_smile:

po :slight_smile: nje dite syte blu, nje dite syte e kuqe, te verdhe e me radhe :slight_smile:

ps: flm per korigjimin