7 Marsi

Marsi është muaji i tretë i vitit në Kalendarin Gregorian i cili ka 31 ditë. Emri mars vjen nga Mars, perëndia Romake e luftës. Në kohën e Romës së lashtë, Marsi quhej Martius, dhe mbahej si kohë me fat për të filluar një luftë. Në kohën e Grekëve të lashtë, Marsi quhej Anthesterion.

Marsi fillon në të njëjtën ditë të javës me Nëntorin në të gjithë vitet, dhe në të njëjtën ditë të javës me Shkurtin në vitet e rregullta.

7 Marsi është Festa e Mësuesit në Shqipëri.

Gëzuar 7 Marsin të gjithë Mësuesve

[b]Faleminderit Reno :smiley: megjithese ketu ku jemi vet;m emri i profesionit na ka mbetur.

Gjithashtu ne e festojme trefish kete feste, sepse te dy prinderit e mi jane arsimtar, mesues[/b] :wink: :smiley: