7 mënyrat e thjeshta për të forcuar kujtesën

Gjithçka është vërtetuar shkencërisht. Ushtrimet janë shumë të lehta, mjafton të keni dëshirë dhe kohë.

1.Shkruani

.2.Shihni një peizazh në natyrë.

3.Të folurit me zë të lartë.

4.Meditimi (edhe pak fare) .

5.Imagjinoni se si do të jetë performanca juaj .

6.Përdorni trupin tuaj për të kodifikuar kujtimet…

7…dhe për të kujtuar

Që nga momenti që trupi është i rëndësishëm për të kodifikuar kujtimet, mund të na ndihmojë edhe për të kujtuar, dhe për t’i grupuar. Psikologët kanë vënë re se mund t’i kujtojmë më mirë ngjarjet e kaluara kur jemi në të njëjtin humor dhe pozicion fizik.

Kujtesen e ndihmon dhe kafeina!

Te qendrosh disa minuta ne Natyre eshte shume e mire sepse ndihmon shume kujtesen poashtu ne qoftse jemi nervoz bene qe nervat tona te qetesohen shume shpejte :slight_smile:

pyes veten , si realizohet pika 6 :mendoj:
keshtu vall ? https://www.wpclipart.com/recreation/dance/dancing_girl/dancing_girl_cartoon.png

:stuck_out_tongue:

lidhni ndonje gje tek dora ose tek kemba ose dhe ne fyt :lol: :P, dhe do te kujtoheni gjithmone pse e keni lidhur, keshtu qe nuk harroni :stuck_out_tongue: