A ka specie të pavdekshme? Sigurisht!

Nëse mendoni se në Tokë nuk ka krijesë të pavdekshme gaboheni. Turritopsi nutricula ose siç njihet gjerësisht kandili i detit mund të jetoj përgjithnjë. Për këtë specie nuk ka kufizim natyrorë por ka një problem tjetër. Çelësi i sekretit qëndron tek aftësia e kthimit nga i maturuar në fazë të papjekur dhe kështu përsëri.

“Përtejdallimit” (transdifferentiation) quhet ky proces, ku një qelisë transformohet në një lloj tjetër qelize. Në këtë mënyrë kandili rigjeneron trupin e tij, pafundësisht.

Shkencëtarët kanë vite që po studiojnë këtë specie për të kuptuar se si ata mund të kapërcejnë vdekjen

Shihni videon se cila janë 10 speciet më jetëgjatë

//youtu.be/c1g7arWBsh0

imagjinoni si do ishte bota nqs njerezit do arrinin te beheshin te pavdekshem…:eh:

sdo na mbante toka…edhe ashtu mjaft ka:eek:

Kete nuk e dija

Do ndertoheshin ndertesa shume kateshe :stuck_out_tongue: duke kaluar dhe atmosferen! - por çfare do hanim thuaj!!!

loooool, do beheshim kanibaliste haha