Adami ka qenë i zi!

Sa prej jush jeni në dijeni që ka shansa mbi 90% që Ademi (njeriu i parë) ka qenë i zi?

Le t’i shqyrtojmë disa fakte!

Para së gjithash të gjithë shkencëtarët kanë gjetur një sasi të madhe të fosileve që tregojnë se njeriu i parë ka lindur në viset tropikale të Afrikës.

Mbajeni në mend se arsyeja kryesore pse njerëzit e zinjë janë të zi dhe njerëzit e bardhë janë të bardhë ka të bëjë me gjeografinë dhe aftësitë e mbijetesës përgjatë milleniumeve.

Dielli tropik mund të jetë shumë i rrezikshëm ndaj njerëzve kështuqë njerëzit me lëkurë të errët kanë pasur më shumë prirje të mbijetojnë me sukses se sa njerëzit me lëkurë të çelët në zonën ku njerëzit e parë janë vendosur.

Pasiqë pasardhësit e Ademit migruan në drejtim të veriut me tërheqjen e akullnajave, ata kishin nevojë për më shumë vitamin D që të mbesin shëndoshë dhe të shumoheshin.

Prandaj, njerëzit me lëkurë të çelët kishin prirje të kenë më shumë fëmijë që bartnin tipare gjenetike për lëkurë të më të çelët, ndërsa ata që mbartnin tonet e lëkurës së errët të stërgjyshërve të tyre Afrikanë kishin prirje të jenë më pak të suksesshëm në përpjekjet e tyre riprodhuese.

Sot, tavolinat janë kthyer, dhe pa marrë parasysh ku jetojnë njerëzit, lëkura e errët ka aftësi më të madhe mbijetese.

Përse? Sepse njerëzit zemërligë dhe grykës po e shkatërrojnë shtresën e ozonit të biosferës e cila e ndalon diellin të na vrasë neve, dhe njerëzit me lëkurë të çelët janë më të prekshëm ndaj formës vrasëse të kancerit të lëkurës – Melanomës.

Prandaj, njerëzit e bardhë janë kryesisht përgjegjës për vdekjen e afërt e të ashtuquajturës “Raca e Bardhë”, gjë që është tragjike dhe ironike. Nëse njerëzit me lëkurë të çelët shpresojnë që pasardhësit e tyre të kenë shansa më të mira mbijetese në planetin që po vdes atëherë do të ishte e matur të shumëzohen duke u përzier me njerëzit me lëkurë të errët.

Fanatizmi i njerëzve të bardhë do ti prijë vetëm nxitjes së abdikimit të pellgut të gjeneve të tyre.

Gjithmonë mbajeni në mend, pasiqë Ademi ka qenë i zi, pa marrë parasysh çfarë ngjyre ka lëkura e juaj, Ademi i zi është stërgjyshi kryesor i stërgjyshërve të stërgjyshërve tuaj dhe pa marrë parasysh çfarë është nuanca e lëkurës tuaj, ne jemi të gjithë fëmijët e Ademit prandaj të gjithë jemi vëllezër dhe motra.

Përgatiti: Sefedin Muçaj

ndoshta Ademi mund te kete i zi por asnje gje nuk e vereteton ate ! kjo mund te jete thjesht nje hipoteze " ndoshta ". keto gjera nuk dihen me saktesi ! sipas religjionit ’ fese ’ njeriu eshte i bardhe , por skencerisht prejardhja eshte nga majmuni ! kane existuar 2 lloje racash majmunesh , por njera u zhduk me kalimin e kohes dhe tjetra race e cila evoluoi dhe qe tani eshte njeriu mbijetoi dhe emigroi ne vende te ndryshme te botes duke u nisur nga afrika drejt azise ne fillim ! skencerisht ka existuar vetem nje lloje race : ajo e bardhe , pastaj lekura i eshte pershatur vendit ! atje ku djelli eshte me i nxehte ben qe lekura te prodhoje sa me shume melamine gje te ciles i jep lekures ngjyren brune !

Nuk e kam lexuar ate qe shkruajte, (per arsye kohe, por do ta lexoj me vone) por dua te them qe nga kerkimet dhe studimet e mia qe kane bere eksploruesit, mendohet qe Adami te kete pasur lekure me pigmene ngjzre kafe.
Pra mendohet te kete qene me ngjyre te erret por jo i zi si zezak.

mendoj se ka qene lara-lara…

e para e ka emrin ADAMI me a dhe jo me e dhe ate pune a ka qene i bardhe a ka qen i zi e di vetem zoti ok?:neutral:

ADEMI (keshtu thote Zoti)njeri i pare ne rruzullin toksor, dijetaret Islam mendojn se ka qene ne Azi, kah Shri Lanka (mendohet), kuse Anna tregon per njeriun e pare e knej thote, njeri e ka prejardhjen prej majmuni,(te cilen shkeca tash e thote te kunderten) atehere nuk te koka Ademi njeri i pare sipas teje Anna, kurse a ka qene i zi a i bardh per aty veq Zoti e din, sepse as ne ndonje literatur Islame nuk flitet per kete,mendoj se eshte nje kohe shume shume e gjate dhe se mund te zbulohet diqka e tille. Ju pershendes :slight_smile:

pse eshte tek jeta dhe shkenca ky artikull, shkenca dhe feja nuk perpuqen se bashku, ju lutem spostoheni ne hapesiren perkatese

me sa kam lexuar une adami ka qene i bardhe me vija te zeza…

nuk mund te besoj qe adami ka qesn i zi