Albanese,një planet që mban emrin e Shqiperise.

[b]E dinit që ka Një planet te sistemit diellor që quhet Albanese? U zbulua ne 1954 dhe ja parametrat orbitale:
emri 5576 Albanese
epoca riferimento k074a
Semiasse maggiore 2,7590691 UA
Eccentricità 0,0711109
Longitudine del nodo ascendente 31,16027°
Argom del perielio 67,05988°
Anomalia media 89,02562°
Inclinazione dell’asse sull’eclitica 5,61823°
Magnitudine ass. 12,2

Codi i identitetit ne NATONAL AERONAUTICS AND SPACE ADMINISTRATION ose NASA :
EAR-A-I0028-4-SBN0001/SMASSII-V1.0[/b]

Qenka shume interesante! Ai qe e zbuloi i pari kete planet mos ishte gje me prejardhje shqiptare.

Ku i dihet o Genti edhe mbase, ku ska arritur shqiptari :smiley: :wink: