Anija Voyager-1 arrin në kufirin e Sistemit Diellor


[LEFT]
Pasadena, 7 dhjetor - Sateliti “Voyager -1”, i dërguar në hapësirë në vitin 1977 nga Zyra Hapësinore Amerikane (NASA) ka arritur në kufijtë e Sistemit Diellor.Të dhënat e fundit të Voyager -1, i cili analizon Sistemin Diellor në një largësi 285 trilion km (30 vite dritë) u prezantuan në takimin e Lidhjes Gjeofizike amerikane të organizuar në San Francisco, transmeton njoftimin Starti.
“Voyager -2” udhëton në drejtim të kundërt të Sistemit Diellor.
Jashtë kufijve të sistemit, Dielli ndihet si një “yll i vockël”.
Ndërkohë që gjysmë hemisfera Veriore kalon stinën e dimrit, drita e Diellit e ndodhur 151milion km larg Tokës arrin brenda 8,44 minutave.
Në pllakën e ndodhur në “Voyager -1” të dërguar në hapësirë nga që më 5 Shtator të vitit 1977 , NASA përshëndeti me fjalën “gëzuar mëngjesin”. Në pllakë gjenden shumë fotografi, pjesë muzikore dhe zëra natyrore si zëri i shiut, stuhisë.
[/LEFT]

Si nuk eshte “shkir”

wow…sa larg paska shkuar. pastaj gjith keto vite udhetim, me gjith ato pengesa qe mund te kete rastisur rruges dhe i ka rezistuar, duket qe paska punuar mjaft mire NASA edhe ne ato vite ku teknologjia nuk ishte edhe aq e zhvilluar…

Pse nuk cuan ndonje njeri atje ( Do ishte ber si pul e pjekur tani )

Kjo eshte je Genjeshter e Vettet