Apple fiton betejë kundër FBI

Edhe pse qeveria zyrtarisht u tërhoq nga beteja e saj kundër Apple të hënën, shumë vëzhgues thonë se lufta për privatësinë e përdoruesve vetëm sa ka filluar.

“Kjo padi mund të jetë e gjatë, por pyetjet kushtetuese dhe çështjet rreth intimitetit që janë ngritur me këtë rast nuk kanë përfunduar,” tha kongresmeni Darrell Issa, i cili kishte kritikuar padinë e Departamentit të Drejtësisë kundër Apple, në një deklaratë të hënën.

Departamenti i Drejtësisë tërhoqi veprimin e saj ligjor kundër Apple, pas një metodë të sjellë në FBI në fillim të këtij muaji nga një njësi e paidentifikuar ekonomike që lejuar hetuesit të godasin funksionet e sigurisë pa fshirë përmbajtjen e iPhone të përdorur nga Syed Farook, i cili me gruan e tij, Tashfeen Malik, ka bërë qitje masive me armë në dhjetor të vitit të kaluar në San Bernardino. Nga ky akt terrorist mbetën 14 të vdekur, shkruan USA Today.