Arrihet prodhimi artificial i syrit

Shkencëtarët japonezë arritën të prodhojnë për herë të parë organin e syrit në laborator.
Zbulimi u botua në revistën Nature. Organi në fjalë është ai i një miu i lindur nga qelizat staminale e i zhvilluar spontanisht në provëz pas përzierjes së disa substancave që favorizonin rritjen e tij.
Syri artificial i lindur në një laborator hap një kapitull të ri për transplantin e retinës për t’i rikthyer shikimin mijëra personave që vuajnë nga dëmtimi i saj.
Megjithatë, duhen edhe disa vite të tjera punë e kërkime që të mund të përdoren qelizat staminale e të ndërmerren operacione kirurgjikale kaq të komplikuara sa ndërhyrja në retinë.

Boh ce do kur e ke origjinalin

mundohu te shikosh pertej vetes ti …ka plot njerez te verber ne kte bot , qe u hyn ne pun …per ata esht ky lajm jo per ty e per mua

bravo japonezeve…arritje premtuese kjo, ndoshta nje dite do arrijne te prodhojne dhe organe te tjera…