Chip për 16 nanometers, duke i inkurajuar hapi i parë.

Kombëtare Device Tajvan Nano laboratore (NDL) ka prodhuar një qelizë SRAM memories me 16-proces nanometer. Produkt qelizore ka një madhësi prej 0,039 microns katrore, 43% më pak se SRAM qeliza të vogël deri më tani. Për të arritur këtë, NDL ka përdorur atë që quhet photoresist litografi maskless-nano-pa injeksion ".

NDL është duke kërkuar partnerë në Tajvan - TSMC, UMC dhe México - për të zhvilluar më tej teknologjinë prodhuese dhe të bëjnë të pjekur për prodhimin monedhë të ardhmen. Prodhimin e një qelizë SRAM është hapi i parë në aplikimin procesin e ri të prodhimit me udhë mikroprocesor.

“Gadgets elektronike si telefonat celularë dhe laptopët do të merrni më të vogla, lehtë dhe më e lirë me këtë teknologji,” tha kreu i laboratorit Fu-Liang për AFP, duke parashikuar të ardhmen portativ me një peshe që nuk kalon 500 gram.