Cigarja, shkaktarja kryesore e kancerit të mushkërive

15cigarja_1512111005_1.jpg

Cigarja jo vetëm që rrit rrezikun e prekjes nga kanceri i të të gjitha organeve, transmeton Starti njoftimet, por është shkaktare edhe e aborteve dhe moszhvillimit normal të fëmijës.

Specialistët pohojnë faktin se mosha e përdorimit të cigares ka rënë megjithëse ajo dëmton shumë organizmin e njeriut. Nënat dhe baballarët përbëjnë një shembull themelor në largimin e të rinjve nga cigarja. Edhe shtypi luan një rol shumë të rëndësishëm. Ne shohim sesi të rinjtë ndikohen nga reklamat dhe lajmet. Krahas duhanpirësve edhe personat pranë tyre dëmtohen nga tymi i cigares.

Shoqëria e sotme po informohet dhe ndërgjegjësohet edhe më shumë për sa i përket rreziqeve të cigares dhe shihet një rritje e numrit të personave që dëshirojnë ta lënë atë.

Personat të cilët dëshirojnë të lënë duhanin duhet ta dëshirojnë me të vërtetë këtë dhe të jenë të vendosur.

Pas lënies së cigares tek personat në fjalë mund të shfaqen dëmtime të gojës. Kjo kryesisht vihet re tek personat e grupmoshave 30-40 vjeç. E rëndësishme është që persona të tillë të marrin mbështetje profesionale.

Me pak fjal te ter te kqijat :stuck_out_tongue:

ka edhe te mire aty ktu … :smiley:

te tera te keqijat i ka , vertet

icemannn…lexoi mir lexoi :cekan:

eee … :frowning:

Ice, ti e le apo te la?

çudi qe merresh me keto tema, apo tu ka fut frika hihii!

hahaha Reni :stuck_out_tongue: ne fakt e provuam te ndahemi, por nuk eci :stuck_out_tongue:

paj jane disa gjera ashtu si i thone ata, por jo 100% :smiley:

Ngaqe e pin Ice Prandaj nuk jane 100% :smiley: Apo e bojne te madhe kto :mendoj:

haha :stuck_out_tongue: them qe i zmadhojne pak gjerat kto :stuck_out_tongue: