Cili nga dy numrat ne rrenje katrore eshte me i madh

Nje problem i thjesht mbi rrenjet katrore.

Gjeni se nga duhet drejtuar shigjeta. Kerkohet dhe nje arsyetim mbi zgjidhjen.

Nuk lejohet perdorimi i makines llogaritese

ky ushtrim si ithoni ju matematikor jo.lol dikur ne i thoshim algjeber,mendje me pak fjale peshku imadh e ha te vogelin.rrenja e treshit me te madh

me mujt me dit pse ai 3shi me i madh se 3shi tjeter, per zgjidhjen do benim hall pastaj… :stuck_out_tongue:

Atehere mendoj se aliu ka te drejte rrenja e treshit me eksponent rrenjen e 2

apo arsyetim si thone mo sillo ngel ai i xhunges (peshku i madh e ha te voglin ) .me pak fjale zerua e madhe e ha zeron e vogel ahahahaa lol

      • Updated - - -

zgjidhja ngelet enigme deri sate thote profi renix pale se cdo na nxjeri ndonji rreng tjeter ,megjithate pergjigjen e dhashe flm.