Detaje të çipsetës Intel X79


[b]
Procesorët e rinj të Intel pritet të dalin në treg në çerekun e fundit të vitit përmes prezantimit të E çipeve Sandy Bridge, që do të thotë se çipet e reja do të jenë në treg me mbështetjen përkatëse.

[/b]Grupi i çipeve është X79, ndërsa sipas informacioneve ata do të funksionojnë vetëm me procesorët LGA 2011, duke mundësuar dy intervale PCI-Express x 16 @ x16 ose katër intervale PCIe x16 @ x8.
Do të ketë tetë linja PCI-Express x 2.0, Ethernet MAC gigabitësh të integruar dhe audio-kodek, ndërsa do të përmbajë deri në 14 hyrje USB 2.0.
Po ashtu, ky grup i çipeve që funksionojnë së bashku do të sigurojnë edhe opsione të lidhjes deri në 14 konektorë SATA.