Digg do të jetë pasardhësi i Google Reader

Pasi Google Reader do te mbyllet me 1 Qershor, Kompania Digg ka lajmeruar se do te sjelle sherbimin pasardhes te RSS-Lexuesit.

Javen e kaluar Google njoftoi se do te mbylle RSS-Lexuesin e vet me daten 1 Qershor 2013. Kjo i frikesoi shume perdorues, nga qe sherbimi akoma perdoret nga nje numer i mire perdoruesish ne internet. Ndermarrja ne Internet, Digg, e ka shfrytezuar kete mundesi dhe ka njoftuar se do te sjelle ajo RSS-Lexuesin e vet. Digg RSS Reader i ri do te marre nje numer te konsiderueshem te vecorive te Google Reader dhe te ofroje funksione te reja. Ne komunikaten zyrtare thuhet se Digg do deshiroje te perdore Google-Reader-API dhe kete vegel ta perze nga interneti ne vitin 2013. Lexuesi, pervec webfaqeve, do te shfrytezoje edhe rrjetet socjale s iFacebook, Twitter, Tumblr dhe Reddit si burime te lajmeve.

Sa keq qe do mbyllet Google Reader! :frowning: