DISA RREGULLA PER EDUKIMIN E FEMIJEVE

Mos i lejoni kurre te genjejne.
Silluni me femijet si shoke
Mesojini atyre veshtiresite e jetes
Mesojini te bejne durim
Mos realizoni cdo deshire te tyren.
Gabimi nuk dreqet duke u nevrikosur por duke shpjeguar.
Mos i thoni atyre genjeshtra.
Mos u dilni kurre femijve nga fjala.
Mos i thoni njehere mire njehere keq per te njejtin veprim.
Mos nenvleresoni cdo gabim qe bejne…
Mos pergojoni te tjeret ne prani te tyre.
Ashtu si ashpersia e tepruar, edhe butesia e tepruar eshte e demshme.
Te qenit i vendosur e pengon femijen te beje nje veprim te keq.
Zakonisht kur njeriu nevrikoset humbet kontrollin dhe nuk di se cfare ben e cfare thote. Kur nevrikosen femijet prinderit, ne shumicen e rasteve, u bertasin por nje veprim i tille nuk eshte i drejte. Nevrikosja e femijes eshte nje ndjenje qe mund tu kushtoje shume shtrenjte prinderve. Prinderit me kujdes duhet tu shpjegojne femijeve te mirat dhe te keqijat. Prinderit nuk duhet te ofendojne femijen dhe duhet te perpiqen per krijimin e nje dialogu te vazhdueshem midis tyre.