Facebook blenë WhatsApp për 16 Miliard Dollarë

Themeluesi dhe CEO i rrjetit me te famshem ne bote socjal, Facebook, sot ka njoftuar ne nje “status” ne profilin e tij ne Facebook, se ai ka arritur marreveshjen per blerjen e sherbimit per dergimin e mesazheve ne celulare, Whatsapp. Kete me pas e kane konfirmuar edhe portalet e tjera te njohura, si “TheNextWeb”, “The Verge” dhe “New York Times”.

Marreveshja peshon plot 16 Miliard Dollare, te cilat ndahen ne: 4 Miliard para ne dore, 12 miliard ne aksione te Facebook dhe 3 miliardet e tjera shkojne per ekipin e WhatsApp te cilat do te jene ne stok per kater vite.

Sic ishte lajmeruar pak kohe me pare, WhatsApp kapi shifren e 400 Milion perdorueseve aktiv ne muaj, gje qe e ben te jete sherbimi me i popullarizuar ne bote per dergimin e mesazheve neper celulare. Ne nje post ne blogun e tij, CEO i WhatsApp, Jan Koum tha se sherbimi nuk do te pesoje asnje ndryshim, bile edhe ai vete do t’i bashkangjitet grupit te Facebook.

[b]TheNextWeb[/b]

Pse te vazhdonte konkurencen kur ka mundesin dhe e blen?