Federer: Mund të fitoj 20 ‘grand slam’ turne

Ish-numri një i botës së tenisit, Roger Federer, ka deklaruar për BBC se ai është në gjendje që të kompletojë 20 tituj të fituar nëpër turnetë ‘grand slam’, para se ai të penzionohet nga tenisi.
“Besoj se të kem fituar tre ‘grand slam’ për sezon tri herë dhe dy për vit disa herë, më bën të besoj se është një gjë që mund ta bëj. Unë luaj vetëm 16 deri 20 turne për vit dhe kështu që nuk jam i mbingarkuar, kjo e mban zjarrin duke u djegur”.

“Ka pasur raste kur kam qenë dy apo tri sete larg fitimit të tërë kalendarit të ‘grand slam’ turneve dhe tani ndjej se kam potencial për të luajtur nëpër këto turne. Por, ‘grand slam’ turnetë nuk janë asgjë. Unë jap më të mirën në çdo turne, pasi që nuk luaj një ton turneshë”, deklaroi tenisti zvicëran.