Fedora core 4

Ju lutem nese ka mundesi mundet dikush te me ndihmoje se si mund te bej update kernel ne SO fedora core 4?

Sesa te merresh te besh kernel update Fedora 4, me mire te keshilloj nje UPGRADE te mire ne Fedora 10
me shume siguri, me shume funksione dhe falas mbi te gjitha!!!

Mesa di une behet upgrade vec nje version me siper, nuk mund ta bej fedora 10 te pakaten fedora 5, apo jo?
Gjthsesi flm per pergjegjen

reniX, meqenese jam perdorues i ri ne fedora, mund te me thuash se si behet instalimi i paketave te reja, duhet te hidhen ne CD, pastaj te instalohen?
Ne se mundesh te lutem me ndihmo.

Per upgrade, ju duhet te beni backup te gjithe dokumentave tuaj ne ndonje memorie te jashtme dhe pastaj te vazhdoni me instalimin.

Per instalimin e programeve ne versionet e meparshme te fedora, mjafton te shkarkosh paketen dhe ta instalosh me ane te terminalit.
shkarkon filename dhe me pas ne termilan i jep:

rpm -i filename.rpm

i per install

Ndersa ne versionet e fundit eshte nje opsion Hiq/Shto Software ku mund te zgjidhni/kerkoni programe sipas interesave:

Kur i jap per kete komande me nxjerr si me poshte, mos ke ndonje ide pse?

rpm -i kernel-xenU-devel-2.6.18-1.2257.fc4.mpls.1.955.i686.rpm
error: open of kernel-xenU-devel-2.6.18-1.2257.fc4.mpls.1.955.i686.rpm failed: No such file or directory

Shembulli im siper ishte per te instaluar nje aplikacion.

Per kernel ky link mbase te ndihmon: https://www.mjmwired.net/resources/mjm-kernel-fc4.html

falemiderit, po e provoj nga kjo faqe

provo Fedora Core 11. shkarkoje ate file qe eshte rreth 3.5 gb dhe shkuaje ne disk

dokumentat nuk besoj se do te te humbasin sepse do ti behet vetem nje upgrade.

Falemiderit Ingal, une hodha fedora 10, deri tani po ecen mire, te shohim per me vone

Falmeinderit shume

po per kete me poshte dini si mund ta krijoj???

Go to /usr/src and create a link named ‘linux’ to your kernel sources directory,

me pak fjale si mund te krijohet nje link.
Nese mundeni ju lutem.

ln krijon standard ose symbolic links.

-s per symbolick

ln -s /usr/src /linux

apt-get update apt-get upgrade jane komanda per root terminal rifresko te dhenat