Femijet qe i kthejne fjalen prinderve behen me te mire kur rriten !!

Mund të duket shumë e çuditshme, por debatet mes prindërve dhe adoleshentëve mund të kenë rezultate të mira për të ardhmen e këtyre të fundit. Sipas një studimi të Universitetit të Virxhinias (SHBA) ata adoleshentë të cilët shprehin këndvështrimin e tyre me qetësi dhe me besim në vetvete në një debat me prindërit janë të aftë që këtë gjë ta bëjnë edhe mes shokësh. Ata që bëjnë këtë gjë janë 40% të prirur më shumë për të thënë “JO” edhe kur i ofrohet alkool apo lëndë narkotike në krahasim me ata adoleshëntë të cilët nuk debatojnë kurrë me prindërit e tyre. Psikologu Joseph Allen thekson: “Prindërit duhet të pranojnë kur fëmijët i kthejnë fjalën në një debat, sidomos kur fëmijët kanë të drejtë apo kanë mendimin e tyre. Nëse adoleshentët mendojnë se nuk ka kuptim të kundërshtosh prindin, atëherë ata nuk do të kenë guximin për të kundërshtuar as shokët më të mëdhenj që i ofrojnë alkool apo lëndë narkotike.

:roll::roll::roll:

ja ktheje fjalen po ku perfundoje pastaj :stuck_out_tongue: lol :smiley:

kane ndryshuar koherat tani…per kete nxjerrin edhe lloj-lloj lajme kta…

shiko ice … mos e merr permbajtjen e artikullit 100 % sic esht tek titulli …

behet fjal pr faktin se ata qe ne femijeri i kan kthyer llafin prinderve … jan ber me te prirur per te kundershtuar … gje e cila ka ndikuar dhe ne formimin tyre ne te ardhmen .
e per pasoj behen njerez me me besim ne vetvete …!
esht 1 perfundim qe nuk do sh studim…esh llogjikish e kuptueshme !!

po po e lexova textin un labe :slight_smile: por them qe nese i ktheje fjalen prindit… kerko shtepi per nja 2 jave :stuck_out_tongue: LOL :smiley:

mund te jete ashtu sic thot aty… (dmth jane te prirur ne jete me shum ata…)

Pak a shume eshte e vertet kjo :stuck_out_tongue:

sma merr mendja se eshte keshtu, te pakten ata qe njohe dhe kam pare vet sme duket se jane bere me te mire