Fëmijët që nuk hanë mëngjes, mësojnë më pak

Mosngrënia e mëngjesit ndikon në mësimin e dobët të nxënësve, ul krijimtarinë e tyre.
Mosngrënia e mëngjesit shkakton regjim të keq ushqimi dhe ndikon në mësimin e dobët të nxënësve.
Sipas specialistëve, fëmijët që nuk hanë mëngjes lodhen më shpejt si rezultat i mungesës së lëndëve ushqimore dhe energjive dhe po ashtu tregohen më pak krijues në klasë.
Specialistët thonë se duke përdorur darkën e lehtë, gjimnastikën e mëngjesit dhe ngrënien e racionit të mëngjesit në prezencë të të gjithë familjes janë nga faktorët që inkurajojnë nxënësit në ngrënien e mëngjesit./Topnews.Al

Cdo dite risi te ndryshme!

Erina mos me thuaj qe ti nuk ha mengjes ???

Eshte e vertet kjo!!..Vellai im i vogel disa kohe nuk hante mengjes dhe kthehej ne shtepi si pul e ngordhur…flinte gjume dhe pertonte te bente detyrat…nuk kishte rezistenc trupi…ndersa sot me ndryshe…ha mire mengjesin…dhe normalish e perballon me lehte oren mesimore!!