Fitness: Cfare eshte dhe per cfare sherben?!

Me Fitness kuptojme nje stil jetese te orientuar drejt permiresimit te vete jetes, nepermjet shfrytezimit inteligjent te te gjitha mundesive te trupit me qellim perfitimin maksimal te mireqenies psikofizike. Te mirat qe mund te jape praktikimi i vazhdueshem i fitnessit kane te bejne me permiresimin e aftesive nepermjet shtimit te: forces dhe rezistences muskulore, kapacitetit dhe efikasitetit aerobik, nje ekuilibri te drejte mes mases se holle dhe dhjamit, dhe ne fund besimit ne vetvete.

Kur flitet per fitness nenkuptohet nje praktike qe mund te konceptohet ne shume menyra. Fitness, eshte ne fakt nje kombinim perberesish te ndryshem qe bashkeveprojne mes tyre.
Shtyllat e saj mund te permblidhen ne 5 elemente thelbesore:

rezistenca aerobike,ose aftesia e trupit per te thithur, transportuar dhe perdorur oksigjenin,
forca muskulore
aftesia e muskujve te trupit per te prodhuar sforcime te medha te perqendruara
duke perdorur energjine aerobike.
rezistenca muskulore,
fleksibiliteti
perberja e trupit,
ekuilibri i duhur mes mases se holle dhe asaj te dhjamit.

Objektivi i nje praktikuesi eshte ai qe te arrije ekuilibrin e duhur mdisi ketyre perberesve.

//youtu.be/nBFdBnIbZRo

Po noti ben pjes ketu?

Nuk mendoj se futet, pasi noti eshte me shume tek sportet! Por gjithmon tek aktivitetet fizike perfshihet!

Perpara notit, behet pak aerobi per nxehje te muskujve!