Gjendet Mumja e 2.600 viteve me pare

Nje mumje qe i perket 2.600 viteve me pare eshte gjetur ne Saqqara te Egjiptit dhe eshte e konservuar ne menyre perfekte. Arkeologu Zahi Hawass ka gjetur gjithashtu nje dhome “sepolcrale” ku brenda kishte tete “sarcofagi” druru dhe guri dhe 22 mumje qe i perkasin XXVI Dinastia (nga 672 ne 525 a.C.).