Gjërat që nuk do të përdoren më kurrë

Shumë objekte të cilat ne i përdorim në jetën tonë të përditshme po pësojnë një rënie të vazhdueshme që do i çojë në zhdukjen e tyre totale

Ja disa nga këto objekte, të cilat fëmijët që lindin në vitin 2011 nuk do t’i njohin asnjëherë:

Videokaseta: Flasim për shiritin regjistrues sepse videoregjistruesi është zhdukur me kohë. Televizionet tashmë regjistrojnë gjithçka në dixhital.

Agjensitë e udhëtimeve: Ky lloj shërbimi është vënë në krizë nga interneti. Në web mund të organizosh një udhëtim pa ndihmën e ndërmjetësve (agjensitë e udhëtimeve).

Orët: E vetmja mundësi mbijetese është ekzistenca e tyre si zbukurime. Orën mund ta gjejmë kudo. Në qytet has në çdo moment me ora dixhitale. Kur pyet një kalimtar për orën, gjesti i tij i parë nuk është të shikojë pulsin, por shikon aparatin celular.

Telefoni me kabëll: Edhe sot duken demode. Celularët kanë fituar tërësisht tregun e telefonisë.

Hartat: Do të quhen aplikime, do gjenden në “smartphone” dhe do na tregojnë destinacionin që duam. Lamtumirë luftës me erën për t’i hapur dhe pamjes së turistit të dëshpëruar që mundohet të gjejë rrugën e duhur në një vend të huaj.