Gjestet që tregojnë se keni një lidhje të gabuar!!!

 • Ai ose ajo është shumë xheloze, qoftë dhe pa arsye, dhe dominuese.
 • Ai ose ajo kërkon që t’iu izolojë nga familja, miqtë dhe shoqëria.
 • Ai/ajo kërkon të fajësojë të tjerët në vend që të marrë përgjegjësitë për sjelljet e tij/e saj.
 • Ai/ajo ju kritikon vazhdimisht, ju thërret në emër ose ju bën të ndiheni keq rreth vetvetes.
 • Ai/ajo beson që një femër duhet të jetë e barabartë me mashkullin apo beson në stereotipat tradicionalë për sa i përket gjinisë.
 • Shihni si i trajton ai/ajo të tjerët: nënën, babanë, familjen dhe miqtë. Në të njëjtën mënyrë do t’iu trajtojë edhe juve, nëse jo tani se paku në të ardhmen.
 • Mbase vjen nga një familje ku dhuna është dominuese, ku prindërit abuzojnë me njëri-tjetrin? Kjo mund të jetë “normale” për të sepse është mësuar me një gjendje të tillë.
 • Kërkon t’iu përbuzë duke përdorur zë të lartë, gjeste zemërimi, shikime, përplasje apo shkatërrim të gjerave përreth.
 • Ai/ajo injoron ndjenjat apo nevojat tuaja, kërkon t’iu vejë në lojë për shkak të tyre.
 • Ndiheni sikur nuk mund të bëni mjaftueshëm për ta kënaqur atë pa marrë parasysh sesa shumë mundoheni.
 • Ai/ajo është i/e parespektuar nga gjinia tjetër në përgjithësi.
 • Ai/ajo kërkon shumë gjera nga ju që ju bëjnë të largoheni nga vetvetja apo nga ajo që ju doni të jeni.
 • Ai/ajo ka vështirësi për të shprehur ndjenjat, luan “lojëra mendimesh” që ju bëjnë të ndiheni të marrë, injorantë apo konfuz.
 • Ai/ajo kërkon që t’iu bëjë përgjegjës për lumturinë e tij/saj apo për të pasur fatin e lidhjes në dorë.
 • Ju bën të qani, bën premtime dhe ju bën dhurata pas një zënke që keni pasur.
 • Pas asaj që duket ai/ajo thotë se ka një karakter të mirë dhe një proces të menduari të vendimeve dhe veprimeve që ai/ajo bën.

t`ver8a :)!

:mad: shume te verteta