Google Chrome tejkalon Internet Explorer

Sipas StatCounter Google Chrome eshte bere shfletuesi primare ne Amerike, duke lene pas keshtu Internet Explorer.

Ka vetem 3 vite e gjysem qe ka dal ne treg, dhe tani shfletuesi i Google ka arritur ne krye te radhitjes se perdorimit te shfletueseve ne internet. Chrome ka me shum perdorues sesa shfletuesi i Microsoft Internet Explorer. Kjo vjen nga statistikat e bera te Hulumtueseve ne Amerike, StatCounter. Sipas statistikave thuhet se IE ne javen nga 14 Maj deri me 20 Maj ka rene nga 44% ne 31,9% te dominimit ne tregun e shfletueseve ne internet. Perdorimi i Chrome u rrit nga 19,4% nga viti i kaluar ne 32,8% tani.

Ne te gjith boten perdorimi i Firefox ra nga 29,2% ne 25,5%. Safari i Apple radhitet me nje pjesemarrje prej 7,1% duke cekur Opera-n me 1,8% te palevizshme. Ne Europe Firefox i Mozillas qendron ne maje, por edhe ketu Chrome ne Prill mund t`ia kaloje Internet Explorer-it. Netmarketshare ka treguar ne Prill te 2012 se Internet Explorer qendron ne maje akoma me 50%. Firefox me 20% dhe Chrome me 19% radhiten ne vendin e dyte dhe te trete.

Eshte normale sepse ka shpejtesi , Internet Explorer eshte si plak

Me vjen keq per Firefox, qe spo ben me perpara! Morri nje vrull te madh, por ngeli aty! Ndersa Chrome ka marr superxhiro plus qe ka sponsor te fort por dhe po sjell shume te reja!

gjithmone e kam pas perdorur Firefox ne PC, por kto kohet e fundit filloi te me bllokonte dhe e hoqa. Tani qe jam me chrome (faktikisht ka 1 - 2 muaj ashtu) jam shum i kenaqur! I shpejte, i lehte, efikas, cdo te mire e ka!! Shpejt do te jete e para Chrome :slight_smile:

Ka 3 vjet qe perdor chrome dhe jam mese i kenaqur … explorer eshte me kot nga te gjithe te tjeret