Idealizimi i dashurisë!

Kujdes nga ideali i imagjinuar ne dashuri pasi ai mund te jete i rrezikshem!

Ata qe kane nje ideal shume te forte ne imagjinimim dhe zgjedhjen ne dashuri,e kane shume te veshtire te drejtojne gjithçka tjeter ne jeten e tyre.
Melankolike ose romantike te tmerrshem ne kete fushe,idealistet e dashurise jepen jo ne 100% ne nje lidhje po 200%.
Por meqe ata i kushtojne nje vemendje dhe rendesie te madhe gjetjes dhe kerkimit te njeriut ideal,harrojne ose i kushtojne me pak vemendje ose rendesi gjerave te tjera te jetes…si psh nje jete shoqerore mes miqve dhe familjes…Disa here harrojne dhe veten!
Idealistet shpesh i shikojme viktima te fenomeneve te ndryshme,siç jane ndarjet e thjeshta,ndarjet martesore…Te paafte te ulin kete nivel ekzigjence keta idealiste qe nuk e durojne dot mosperfeksionin,jane te paafte psh qe ti kushtojne kohe vetes se tyre,miqve te tyre…njerezve te tyre te aferm,projekteve te tyre,daljeve me shoqerine,kalimin e nje kohe te lire me te tjere etj…
Dhe kjo vetem se i perkushtohen nje ideali te vetem…nje njeriu te vetem…nje dashurie te vetme!

Sa me i larte te jete ideali ne dashuri aq me e veshtire eshte ta jetosh duke qene 2!
Dhe ne te gjitha fushat e tjera ku kerkohet nje fare ekzigjence,personat e prekur nga ideali i dashurise behen pre e nje denimi qe bie mbi veten e tyre,nenvleresojne limitet fizike apo materiale ne shume raste!
Ata mund te arrijne deri ne venien ne rrezik te qenies se tyre pas nje zhgenjimi,kerkojne ndihmen e çdo lloj mjeti,qofte dhe marrjen e nje substance per te tejkaluar pamundesite,ose me mire detyrojne veten duke i dhene mesime per nje jete jo te rehatshme dhe aspak te lumtur…
E gjitha kjo vetem per faktin qe “idealizojne” diçka qe nuk mundet te jete kurre perfekte deri ne masen qe ata kerkojne!

Por me e keqja eshte se keta persona hasen me nje dhimbje teper te tmerrshme kur e kuptojne me ne fund qe realizimi “i idealit te tyre” eshte pothuajse i pamundur!

A jeni idealiste ne dashuri?!
A ekziston “ideali” apo eshte thjesht nje fantazi e krijuar nga ne per te arritur perfeksionin?!

Te jesh shum idealist mund te ngelesh dhe “pa gje”. Por heret a vone personi i duhur gjendet!(perjashto idealistet ekstrem)