Ideja e “gjumit të bukur” nuk është mit

Ideja e “gjumit të bukur” nuk është mit

Stokholm, 15 dhjetor – Ideja se njerëzit kanë nevojë për “gjumë të bukur” ka marrë mbështetje shkencore, sipas një studimi suedez.
Njerëzit e privuar nga gjumi për periudha të gjata duket se janë më pak atraktiv dhe më shumë të sëmurë se ata që kanë pushuar mirë, thotë hulumtuesit.

Vullnetarët janë fotografuar pas tetë orë gjumë dhe përsëri janë mbajtur zgjuar për 31 orë, transmeton BBC.

Koncepti i “gjumit të bukur” është i mirënjohur. Por, sipas hulumtuesve të Institutit Karolinska në Stokholm, këtij koncepti i ka munguar mbështetja shkencore.

Fare pak tek syt po vrehet lodhja, aty edhe eshte pika e dobet

eh, po kush eshte ai qe pas 31 oresh pa gjume mund te buzeqeshi :slight_smile:

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh … :smiley: :slight_smile:

PO ta provoj nje antar dhe te na tregoj :smiley:

Thash ta provoj une por nuk jam i sigurt MAJDI a mbetem ne gjendje qe te bej foto :smiley:

seq e lexova ket tem dhe me mbyllen syte,Labja nate e mir e endrra te bukur me princin :slight_smile:

1 nate pa gjume dhe 1 nate vetem me tre ore gjume kam ndejt, dhe nuk eshte gjendje e mire, me pas funksionon per inerci. Kam fjet 2 dite rrjesht! :slight_smile: