Imazhet e para të Diellit në formatin 3D (video)

Për herë të parë NASA ka publikuar fotot dhe xhirimet 3D, të cilat na mundësojnë të shohim gjithë sipërfaqen e yllit qendror të sistemit planetar.
Xhirimet e Diellit janë bërë në sajë të dy sondave STEREO, të cilat kanë xhiruar Diellin nga dy anë të ndryshme, transmetojnë mediet amerikane.
Shkencëtarët e NASA-s kanë pohuar se fotot dhe xhirimet, të cilat shfaqin Diellin nga ana e parme dhe e pasme, do të mundësojnë përparim të rëndësishëm në parashikimin e kushteve hapësinore dhe ndikimin e tyre në Tokë, por do të ndihmojnë edhe në dërgimin e ardhshëm të misioneve.

//youtu.be/BFSCnVgH7GI

Interesante dhe eshte bukur

waw shum interesant gjendar :slight_smile:

Sa shume misione NASA i mban sekret,te pakta jan ato qe i publikon

sepse ashtu u intereson atyre ndryshe ckuptim do kishte gjendar :wink: :slight_smile:

Shum me mir se jan sekrete.

Interesante shume,faleminderi per keto video fantastike gjendar