Instagram i takon Facebook-ut zyrtarisht

Pas nje muaji qe Facebook bleu sherbimin e fotove, Instagram, Autoriteti i Konkurrencës FTC e ka konfirmuar sipermarrjen e Instagram nga Facebook. Por ketu ka nje gje qe duhet vene re: Ata qe kishin Instagram te veten, nuk do te paguhen aq sa ishte thene ne fillim!

Rrjeti Socjal Facebook tani mund ta merr sherbimin e fotove Instagram, kete e ka konfirmuar te merkuren Autoriteti Amerikan i Konkurences, FTC. Ato deklaruarn se nuk kishin asnje kundershtim ne blerjen e sherbimit te fotove Instagram. Facebook pati lajmeruar ne Prill qe do te bleje sherbimin e fotove Instagram, nje muaj para IPO-s qe u mbaj ne Maj. Sic u tha atehere, cmimi ishte 1 Miliard Dollare (800 Milion Euro), por themeluesit e Instagram, Kevin Systrom dhe Mike Krieger do duhet qe te bejne disa korigjime sepse ato ishin marre vesh qe te paguhen nga Aksionet e Facebook. Vetem 300 Milion euro do te jepen kesh ne dore dhe 23 Milion te tjera do te vijne si Aksione te Facebook. Ato u vleresuan ne kohen e negocjatave me Instagram me rreth 30 Dollare. Nderkohe letra kushton rreth 19 dollare, me te cilen blerja tani per tani kushton 740 Milion Dollare. Mbyllja perfundimtare e blerjes nuk eshte bere akoma.

Instagram po merr shume popullaritet!