Instalimi i Ubuntu dhe krijimi i particionit të ri

Përshëndetje!Si mund ta instaloj Ubuntu 11.10 ‘dual boot’ me Windows 7 dhe të krijoj particion të ri?
Nëse mund të më tregoni sa më detajisht,falemnderit

Ky artikull te shpjegon ne detaj instalimin: Linux Ubuntu Dual-Boot-me-Windows-7

Une sapo e istalova ubuntu me win xp …dual boot
Istalimi ishte shume i lehte dhe pothuaj cdo gje u be automatikisht pa qene nevoja te beje ndonje nderhyrje.
Particionin e ri e krijonte vete duke bere nje ndarje pothuaj ne mes te HD
Per ubuntu si sistem nuk mund te them ndonje gje sepse akoma nuk e kam provuar si funksionon.
Ajo qe me beri pershtypje si fillim eshte starti shume i shpejt ne krahasim me Windows.

3r1k0, starti eshte me i shpejt se Windows sepse struktura qe perdor Linux per filet, nuk merr parasysh se sa i ngarkuar eshte HardDisku i kompjuterit!

Kurse XP, sa me shum te kesh HD te mbushur me veshtir eshte te ndizet :slight_smile: (rregullat e Microsoftit)

Dhe per shum te tjera Linux kerkon shume me pak “burime” se cmund te kerkonte nje XP apo Vista!