Instalimi KDE 4.1 ne Ubuntu Linux

Instalimi i KDE ne UBUNTU

Sic e dine te gjithe perdoruesit e Linux, KDE eshte nje desktop environment per Unix. Ne kete teme do te shpjegohet si instalohet versioni i fundit KDE 4.1 ne Ubuntu. Nqs doni me shume informacione rreth KDE vizitoni https://www.kde.org/.
Pra Ubuntu vjen me gnome si desktop environment dhe ata qe duan te shtojne KDE ne hapat e meposhtem do ju tregojm si ta kryeni instalimin fare thjesht.

Hapi 1 - shtojm KDE 4.1.0 Repositories
Shkojme tek System -> Administration -> Software Sources

Third-Party Software, dhe pastaj klikojme butonin Add

Shkruajme kete kod:

deb https://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu hardy main 

Nje pamje tille:

Konfermoje dhe do te shikoni:

me pas Reload:

Hapi 2 - Instalimi i KDE 4.1.0

Hapim dritaren e terminalit dhe shkruajme:

 sudo apt-get update && apt-get install kubuntu-kde4-desktop 

Ja pamja:

Klikoni mbi YES

dhe vazhdoni proçeduren duke zgjedhur preferencat.

Ne fund do te keni te instaluar KDE ne sitemin tuaj opetativ Ubuntu, dhe mund ta zgjidhni ne dritaren e hyrjes se sistemit.

Tutorial © Lirent Network

po ne fedora a mund te behet?

Po mund te behet, por mund te shikosh nqs e ka ne nisje vet fedora me duket. Zgjidh KDE