Intimiteti dhe kërkesat

Njeriu ka një kuriozitet të fortë për intimitetet e të tjerëve, pasi edhe ai vetë është në çdo moment i observuar në intimitetin e tij. Intimitet do të thotë të futesh në lëkurën e tjetrit pa sfumuar identitetin tënd.
Njeriu ka një kuriozitet të fortë për intimitetet e të tjerëve, pasi edhe ai vetë është në çdo moment i observuar në intimitetin e tij. Intimitet do të thotë të futesh në lëkurën e tjetrit pa sfumuar identitetin tënd.

Do të thotë ta ftosh tjetrin në territorin tënd intim pa u ndjerë i “pushtuar” apo i “infektuar”. Prandaj në momentin që ti e bën partnerin apo partneren të ndihet mirë dhe i lumtur, ke realizuar intimitetin që dhe ti ke dëshiruar. Shpirtrat kanë mënyrën e tyre të të kuptuarit, të të hyrit në intimitet, ndërsa njerëzit janë të kryqëzuar në një jetë sociale të ndryshme nga ajo shpirtërore.

Nganjëherë çdo gjë kthehet në interes dhe materialistet. Në intimitet kjo nuk ndodh. Sepse rëndësia e vetme në një marrëdhënie nuk është thjesht të qenit bashkë në çift dhe larg vetmisë, po e rëndësishme është të jesh i “zhytur” në intimitet.