Ja cfare i ben gishtat tane te ndjeshem

[b]

Cfare e ben te mundur qe vetem me ane te gishterinjve te dallojme nje perberje sintetike nga nje perberje leshi? [/b]
Nje grup shkencetaresh nga “Baylor College of Medicine” kane mundur te zbulojne cfare na ben te ndjeshem qe vetem me ane te nje prekjeje te dallojme materialin apo objektin per te cilin behet fjale. “Qeniet humane shfrytezojne qelizat e Merkelit per te ndier prekjen e cila transmetohet ne kocka”, shprehet studiuesja Ellen Lumpkin.
Sipas saj, qelizat e Merkelit nuk jane si fibrat e dhimbjes pasi jane te pranishme ne zona te vecanta per te ndier prekjen e lehte. “Kemi shume te tilla ne buze”, thekson ajo. Mungesa e kesaj qelize i dedikohet pergjumjes se genit qe quhet Atoh1 qe mendohet se eshte pergjegjes edhe per orientimin e njeriut ne hapesire.

shum interesant

Studim interesant. E dija qe ekzistonin qeliza ne duart tona qe e mundesonin kete, por qe ishin te pranishme edhe ne buze, kete nuk e dija.

Interesante…

kjo esht nje gje qe ka njerui dhe qe ka zbuluar njeri mirpo ket sak kush tjter qe ja jep perveq Nje Zot