Ja se si prodhohet iPad dhe iPhone

Punetoret e firmes Foxconn ne Kine, punojne intensivisht dhe me shum lodhje ne prodhimin e iPad! Keta paguhen per vetem 11€ ne dite, gjithsej ne firme jane 240.000 Punetore. Ata punojne gjith diten ne fabriken e Apple ne Kine.

[](https://images.lirenti.com/show.php/22763_uFILEInthisMay262010filephotostaffmemberswor kontheproductionlineattheFoxconncomp.jpg.html)

Pajisjet e Apple per Boten moderne tashme jane bere “Trend”, por per Punetoret e firmes Foxconn ne Kine e cila i prodhon keto pajisje, ato jane menyra e jetes! Rreth 11 Euro ne dite ata vidosin iPad-et dhe iPhone-t e Apple, kush punon aty me gjate, merr pas ca vitesh nje dyfishim te pages. Nje gazetar i American Public Media Marketplace e ka vizituar fabriken, dhe i ka dokumentuar ne video hapat e prodhimit te iPad dhe iPhone, dhe videon mund ta shikoni me posht.

//youtu.be/5cL60TYY8oQ

Shum pak marin ata ?