Kafe për shëndetin e femrave

:slight_smile: Kafe për shëndetin e femrave

Konsumimi i rregullt i kafesë zvogëlon e rrezikun e goditjes në tru te femrat, pohon studimi i ri. Duke filluar nga viti 1980 deri në vitin 2004, çdo dy vite, shkencëtarët kanë grumbulluar dhe analizuar të dhënat për gjendjen shëndetësore dhe shprehitë ushqyese të më shumë se 83.000 femrave.

Rezultatet kanë treguar se femrat të cilat brenda ditës pinë katër ose më shumë filxhanë kafe, janë për 20% më pak të rrezikuara që të pësojnë goditje në tru, në krahasim me fermat të cilat pinë vetëm një filxhan kafe në muaj.

Veprimi pozitiv i kafesë është vërejtur te femrat të cilat nuk e pinin duhan. Ndërsa përveç duhanit, edhe shtypja e lartë e gjakut dhe niveli i lartë i kolesterolit zvogëlojnë ndikimin dobiprurës të kafesë.