Kampionati Italian 2008-2009

Serie A, Kalendari 2008-2009

Java N° 1
31 Gusht 2008 25 Jan 2009

ATALANTA - SIENA
CAGLIARI - LAZIO
CATANIA - GENOA
CHIEVO - REGGINA
FIORENTINA - JUVENTUS
MILAN - BOLOGNA
ROMA - NAPOLI
SAMPDORIA - INTER
TORINO - LECCE |
UDINESE - PALERMO

Java N° 2
14 Shtat 2008 28 Jan 2009

BOLOGNA - ATALANTA
GENOA - MILAN
INTER - CATANIA
JUVENTUS - UDINESE
LAZIO - SAMPDORIA
LECCE - CHIEVO |
NAPOLI - FIORENTINA
PALERMO - ROMA
REGGINA - TORINO
SIENA - CAGLIARI

Java N° 3
21 Shtat 2008 01 Shk 2009

CAGLIARI - JUVENTUS
CATANIA - ATALANTA
FIORENTINA - BOLOGNA
LECCE - SIENA
MILAN - LAZIO
PALERMO - GENOA
ROMA - REGGINA
SAMPDORIA - CHIEVO
TORINO - INTER
UDINESE - NAPOLI

Java N° 4
24 Shtat 2008 08 Shk 2009

ATALANTA - CAGLIARI
BOLOGNA - UDINESE
CHIEVO - TORINO
GENOA - ROMA
INTER - LECCE
JUVENTUS - CATANIA
LAZIO - FIORENTINA
NAPOLI - PALERMO
REGGINA - MILAN
SIENA - SAMPDORIA

Java N° 5
28 Set 2008 15 Feb 2009

BOLOGNA - NAPOLI
CATANIA - CHIEVO
FIORENTINA - GENOA
LECCE - CAGLIARI
MILAN - INTER
PALERMO - REGGINA
ROMA - ATALANTA
SAMPDORIA - JUVENTUS
TORINO - LAZIO
UDINESE - SIENA

Java N° 6
05 Ott 2008 22 Feb 2009

ATALANTA - SAMPDORIA
CAGLIARI - MILAN
CHIEVO - FIORENTINA
GENOA - NAPOLI
INTER - BOLOGNA
JUVENTUS - PALERMO
LAZIO - LECCE
REGGINA - CATANIA
SIENA - ROMA
UDINESE - TORINO

Java N° 7
19 Ott 2008 01 Mar 2009

BOLOGNA - LAZIO
CATANIA - PALERMO
CHIEVO - ATALANTA
FIORENTINA - REGGINA
GENOA - SIENA
LECCE - UDINESE
MILAN - SAMPDORIA
NAPOLI - JUVENTUS
ROMA - INTER
TORINO - CAGLIARI

www.lirenti.com

Java N° 8
26 Ott 2008 08 Mar 2009

ATALANTA - MILAN
CAGLIARI - CHIEVO
INTER - GENOA
JUVENTUS - TORINO
LAZIO - NAPOLI
PALERMO - FIORENTINA
REGGINA - LECCE
SAMPDORIA - BOLOGNA
SIENA - CATANIA
UDINESE - ROMA

Java N° 9
29 Ott 2008 15 Mar 2009

BOLOGNA - JUVENTUS
CATANIA - UDINESE
CHIEVO - LAZIO
FIORENTINA - INTER
GENOA - CAGLIARI
LECCE - PALERMO
MILAN - SIENA
NAPOLI - REGGINA
ROMA - SAMPDORIA
TORINO - ATALANTA

Java N° 10
02 Nov 2008 22 Mar 2009

ATALANTA - LECCE
CAGLIARI - BOLOGNA
JUVENTUS - ROMA
LAZIO - CATANIA
MILAN - NAPOLI
PALERMO - CHIEVO
REGGINA - INTER
SAMPDORIA - TORINO
SIENA - FIORENTINA
UDINESE - GENOA

Java N° 11
09 Nov 2008 05 Apr 2009

BOLOGNA - ROMA
CATANIA - CAGLIARI
CHIEVO - JUVENTUS
FIORENTINA - ATALANTA
GENOA - REGGINA
INTER - UDINESE
LAZIO - SIENA
LECCE - MILAN
NAPOLI - SAMPDORIA
TORINO - PALERMO

Java N° 12
16 Nov 2008 11 Apr 2009

ATALANTA - NAPOLI
CAGLIARI - FIORENTINA
CATANIA - TORINO
JUVENTUS - GENOA
MILAN - CHIEVO
PALERMO - INTER
ROMA - LAZIO
SAMPDORIA - LECCE
SIENA - BOLOGNA
UDINESE - REGGINA

Java N° 13
23 Nov 2008 19 Apr 2009

BOLOGNA - PALERMO
CHIEVO - SIENA
FIORENTINA - UDINESE
INTER - JUVENTUS
LAZIO - GENOA
LECCE - ROMA
NAPOLI - CAGLIARI
REGGINA - ATALANTA
SAMPDORIA - CATANIA
TORINO - MILAN

Java N° 14
30 Nov 2008 26 Apr 2009

ATALANTA - LAZIO
CAGLIARI - SAMPDORIA
CATANIA - LECCE
GENOA - BOLOGNA
INTER - NAPOLI
JUVENTUS - REGGINA
PALERMO - MILAN
ROMA - FIORENTINA
SIENA - TORINO
UDINESE - CHIEVO

Java N° 15
07 Dic 2008 03 Mag 2009

ATALANTA - UDINESE
CAGLIARI - PALERMO
CHIEVO - ROMA
LAZIO - INTER
LECCE - JUVENTUS
MILAN - CATANIA
NAPOLI - SIENA
REGGINA - BOLOGNA
SAMPDORIA - GENOA
TORINO - FIORENTINA

Java N° 16
14 Dic 2008 10 Mag 2009

BOLOGNA - TORINO
FIORENTINA - CATANIA
GENOA - ATALANTA
INTER - CHIEVO
JUVENTUS - MILAN
NAPOLI - LECCE
PALERMO - SIENA
REGGINA - SAMPDORIA
ROMA - CAGLIARI
UDINESE - LAZIO

Java N° 17
21 Dic 2008 17 Mag 2009

ATALANTA - JUVENTUS
CAGLIARI - REGGINA
CATANIA - ROMA
CHIEVO - GENOA
LAZIO - PALERMO
LECCE - BOLOGNA
MILAN - UDINESE
SAMPDORIA - FIORENTINA
SIENA - INTER
TORINO - NAPOLI

Java N° 18
11 Gen 2009 24 Mag 2009

BOLOGNA - CHIEVO
FIORENTINA - LECCE
GENOA - TORINO
INTER - CAGLIARI
JUVENTUS - SIENA
NAPOLI - CATANIA
PALERMO - ATALANTA
REGGINA - LAZIO
ROMA - MILAN
UDINESE - SAMPDORIA

Java N° 19
18 Gen 2009 31 Mag 2009

ATALANTA - INTER
CAGLIARI - UDINESE
CATANIA - BOLOGNA
CHIEVO - NAPOLI
LAZIO - JUVENTUS
LECCE - GENOA
MILAN - FIORENTINA
SAMPDORIA - PALERMO
SIENA - REGGINA
TORINO - ROMA

Serie B, Kalendari 2008-2009

Java N° 1
30 Ago 2008 24 Gen 2009

ASCOLI - VICENZA
AVELLINO - LIVORNO
BARI - TRIESTINA
EMPOLI - BRESCIA
MANTOVA - FROSINONE
MODENA - ALBINOLEFFE
PARMA - RIMINI
PIACENZA - CITTADELLA
PISA - GROSSETO
SALERNITANA - SASSUOLO
TREVISO - ANCONA

Java N° 2
07 Set 2008 31 Gen 2009

ALBINOLEFFE - PARMA
ANCONA - ASCOLI
BRESCIA - TREVISO
CITTADELLA - SALERNITANA
FROSINONE - BARI
GROSSETO - PIACENZA
LIVORNO - MANTOVA
RIMINI - MODENA
SASSUOLO - PISA
TRIESTINA - AVELLINO
VICENZA - EMPOLI

Java N° 3
13 Set 2008 07 Feb 2009

ASCOLI - TRIESTINA
AVELLINO - CITTADELLA
BARI - BRESCIA
EMPOLI - ALBINOLEFFE
MANTOVA - VICENZA
PARMA - ANCONA
PIACENZA - LIVORNO
PISA - MODENA
SALERNITANA - FROSINONE
SASSUOLO - GROSSETO
TREVISO - RIMINI

… ne vazhdim


Java N° 4
20 Set 2008 14 Feb 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - AVELLINO
ANCONA - PIACENZA
BRESCIA - ASCOLI
CITTADELLA - MANTOVA
FROSINONE - TREVISO
GROSSETO - PARMA
LIVORNO - PISA
MODENA - SALERNITANA
RIMINI - EMPOLI
TRIESTINA - SASSUOLO
VICENZA - BARI


Java N° 5
23 Set 2008 17 Feb 2009
----------------------------------
ANCONA - BRESCIA
AVELLINO - GROSSETO
BARI - LIVORNO
EMPOLI - MODENA
MANTOVA - ASCOLI
PARMA - FROSINONE
PIACENZA - RIMINI
PISA - VICENZA
SALERNITANA - TRIESTINA
SASSUOLO - ALBINOLEFFE
TREVISO - CITTADELLA


Java N° 6
27 Set 2008 21 Feb 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - PIACENZA
ASCOLI - BARI
BRESCIA - PARMA
CITTADELLA - EMPOLI
FROSINONE - ANCONA
LIVORNO - GROSSETO
MODENA - TREVISO
RIMINI - SASSUOLO |
SALERNITANA - PISA
TRIESTINA - MANTOVA
VICENZA - AVELLINO


Java N° 7
04 Ott 2008 28 Feb 2009
----------------------------------
ANCONA - RIMINI
AVELLINO - ASCOLI
BARI - MANTOVA
BRESCIA - FROSINONE
CITTADELLA - VICENZA
EMPOLI - LIVORNO
GROSSETO - ALBINOLEFFE
PARMA - MODENA
PIACENZA - SALERNITANA
PISA - TRIESTINA
SASSUOLO - TREVISO


Java N° 8
12 Ott 2008 07 Mar 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - PISA
ASCOLI - GROSSETO
BARI - SASSUOLO
LIVORNO - FROSINONE
MANTOVA - AVELLINO
MODENA - PIACENZA
RIMINI - BRESCIA
SALERNITANA - EMPOLI
TREVISO - PARMA
TRIESTINA - CITTADELLA
VICENZA - ANCONA


Java N° 9
18 Ott 2008 14 Mar 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - VICENZA
ANCONA - MODENA
AVELLINO - BARI
BRESCIA - TRIESTINA
CITTADELLA - LIVORNO
FROSINONE - RIMINI
GROSSETO - SALERNITANA
PARMA - EMPOLI
PIACENZA - ASCOLI
PISA - TREVISO
SASSUOLO - MANTOVA


Java N° 10
25 Ott 2008 17 Mar 2009
----------------------------------
ASCOLI - CITTADELLA
AVELLINO - FROSINONE
BARI - GROSSETO
EMPOLI - PISA
LIVORNO - RIMINI
MANTOVA - PARMA
MODENA - BRESCIA
SALERNITANA - ANCONA
TREVISO - PIACENZA
TRIESTINA - ALBINOLEFFE
VICENZA - SASSUOLO


Java N° 11
28 Ott 2008 21 Mar 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - ASCOLI
ANCONA - LIVORNO
BRESCIA - SALERNITANA
CITTADELLA - BARI
FROSINONE - PIACENZA
GROSSETO - TREVISO
PARMA - TRIESTINA
PISA - AVELLINO
RIMINI - MANTOVA
SASSUOLO - EMPOLI
VICENZA - MODENA


Java N° 12
01 Nov 2008 29 Mar 2009
----------------------------------
ASCOLI - RIMINI
AVELLINO - SASSUOLO
BARI - PISA
EMPOLI - ANCONA
LIVORNO - BRESCIA
MANTOVA - GROSSETO
MODENA - CITTADELLA
PIACENZA - PARMA
SALERNITANA - VICENZA
TREVISO - ALBINOLEFFE
TRIESTINA - FROSINONE


Java N° 13
08 Nov 2008 04 Apr 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - MANTOVA
ANCONA - AVELLINO
BRESCIA - PIACENZA
FROSINONE - EMPOLI
GROSSETO - MODENA
PARMA - BARI
PISA - ASCOLI
RIMINI - TRIESTINA
SASSUOLO - CITTADELLA
TREVISO - SALERNITANA
VICENZA - LIVORNO


Java N° 14
15 Nov 2008 10 Apr 2009
----------------------------------
ASCOLI - PARMA
AVELLINO - BRESCIA
BARI - ANCONA
CITTADELLA - ALBINOLEFFE
EMPOLI - GROSSETO
LIVORNO - TREVISO
MANTOVA - PISA
MODENA - FROSINONE
PIACENZA - SASSUOLO
SALERNITANA - RIMINI
TRIESTINA - VICENZA


Java N° 15
22 Nov 2008 18 Apr 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - SALERNITANA
ANCONA - MANTOVA
BRESCIA - VICENZA
FROSINONE - ASCOLI
GROSSETO - TRIESTINA
PARMA - LIVORNO
PIACENZA - AVELLINO
PISA - CITTADELLA
RIMINI - BARI
SASSUOLO - MODENA
TREVISO - EMPOLI


Java N° 16
29 Nov 2008 25 Apr 2009
----------------------------------
ASCOLI - SASSUOLO
AVELLINO - RIMINI
BARI - ALBINOLEFFE
CITTADELLA - ANCONA
EMPOLI - PIACENZA
MANTOVA - BRESCIA
MODENA - LIVORNO
PISA - FROSINONE
SALERNITANA - PARMA
TRIESTINA - TREVISO
VICENZA - GROSSETO


Java N° 17
06 Dic 2008 02 Mag 2009
----------------------------------
ANCONA - PISA
BRESCIA - ALBINOLEFFE
EMPOLI - BARI
FROSINONE - SASSUOLO
GROSSETO - CITTADELLA
LIVORNO - SALERNITANA
MODENA - ASCOLI
PARMA - AVELLINO
PIACENZA - TRIESTINA
RIMINI - VICENZA
TREVISO - MANTOVA


Java N° 18
13 Dic 2008 09 Mag 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - FROSINONE
ASCOLI - EMPOLI
AVELLINO - SALERNITANA
BARI - PIACENZA
CITTADELLA - BRESCIA
GROSSETO - RIMINI
MANTOVA - MODENA
PISA - PARMA
SASSUOLO - ANCONA
TRIESTINA - LIVORNO
VICENZA - TREVISO


Java N° 19
20 Dic 2008 16 Mag 2009
----------------------------------
ANCONA - TRIESTINA
BRESCIA - GROSSETO
EMPOLI - MANTOVA
FROSINONE - VICENZA
LIVORNO - SASSUOLO
MODENA - BARI
PARMA - CITTADELLA
PIACENZA - PISA
RIMINI - ALBINOLEFFE
SALERNITANA - ASCOLI
TREVISO - AVELLINO


Java N° 20
10 Gen 2009 23 Mag 2009
----------------------------------
ALBINOLEFFE - LIVORNO
ASCOLI - TREVISO
AVELLINO - MODENA
BARI - SALERNITANA
CITTADELLA - FROSINONE
GROSSETO - ANCONA
MANTOVA - PIACENZA
PISA - RIMINI
SASSUOLO - BRESCIA
TRIESTINA - EMPOLI
VICENZA - PARMA


Java N° 21
17 Gen 2009 30 Mag 2009
----------------------------------
ANCONA - ALBINOLEFFE
BRESCIA - PISA
EMPOLI - AVELLINO
FROSINONE - GROSSETO
LIVORNO - ASCOLI
MODENA - TRIESTINA
PARMA - SASSUOLO
PIACENZA - VICENZA
RIMINI - CITTADELLA
SALERNITANA - MANTOVA
TREVISO - BARI

Java e 5-te

Milan 1 - Inter 0
Derbi milanez ka perfunduar me fitoren e kuq e zinjeve gol te Ronaldinho

Ndeshja kryesore e javës së tetëmbëdhjetë në Serie A, e cila u zhvillua të dielën mbrëma në Stadio Olimpico të kryeqytetit italian ndërmjet Romës dhe Milanit përfundoi me rezultat të barabartë 2-2.

Giallorossët e filluan ndeshjen në mungesë të njeriut kryesor, simbolit të skuadrës Francesco Totti, i cili mungoi për shkak të lëndimit, ndërsa në skuadrën kundërshtare u inkuadrua superylli David Beckham, i cili debutoi në Serie A me fanellën e Milanit.


Pjesa e parë

Gjysma e parë e ndeshjes përfundoi me epërsinë e skuadrës vendase, e cila kishte zgjedhur taktikën e kundërsulmeve për t’i befasuar yjet e Milanit.

Ndryshimin e rezultatit e bëri Mirko Vucinic. Malazezi pranoi një krosim nga John Arne Riise dhe shmangu dy mbrojtës të skuadrës mysafire për ta mposhtur portierin Christian Abbiati (22’).

Pas golit të pësuar Rossonerët bënë disa orvatje për të barazuar, por duke mos arritur të organizoheshin para golit të Donit.

Nga ana tjetër mysafirët kanë mundur të dënohen nga taktika e kundërsulmeve e Spalletit, megjithatë 45 e minutat e para përfunduan me diferencë prej një goli në favor të skuadrës vendase.

Pjesa e dytë

Në minutat e para të pjesës së dytë (48’ dhe 53’), mysafirët përmbysën rezultatin në 1-2, ndërsa të dy golat e tyre mbajtën firmën e Alexandre Patos.


Pato barazoi shifrat tre minuta brenda pjesës së dytë, pas një aksioni të Leite Kaka, i cili bëri gjithçka për t’ia lënë Patos vetëm obligimin që ta shtynte topin në rrjet.

Goli i dytë i Milanit ishte më i bukur. Alexandre Pato, në stilin e legjendës braziliane Ronaldo, la pas vetes mbrojtësin e Romës, Philippe Mexes, për ta mposhtur për të dytën herë portierin Doni (53’).

Në njëzet minutat e fundit të takimit, trajneri i Milanit, Carlo Ancelotti, largoi nga ndeshja Ronaldinhon dhe inkuadroi Massimo Ambrosinin me qëllimin që ta ruante epërsinë e krijuar. Mirëpo, plani i tij nuk u realizua, pasi që menjëherë pas Giallorosët barazuan rezultatin në 2-2.

Julio Baptista lëvizi mirë brenda gjashtëmbëdhjetëmetërshit dhe e gjeti Matteo Brighin, goditja e të cilit u devijua dhe arriti te Vucinic, i cili në mënyrën më të efektshme me kokë e mposhti Abbiatin për të dytën herë këtë mbrëmje (72’).

Deri në fund të takimit pati disa raste në të dyja anët, mirëpo as njëra e as tjetra skuadër nuk arritën të dalin fitues.

Me këtë barazim Milani ruan diferëncën prej nëntë pikëve nga lideri Inter, i cili të shtunën barazoi kundër Cagliarit, ndërsa distancohet pesë pikë nga Juventusi që gjendet në vendin e dytë. Nga ana tjetër Roma pozicionohet në vendin e dhjetë me pikë të barabarta me Atalantën.

Java e 18-të

Roma dhe Milani ndajnë nga një pikë.

Mirko Vuçiniç dhe Aleksandre Pato janë protagonistët e ndeshjes Roma vs Milan ne “Olimpiko”.
Një ndeshje që ka përfunduar në barazim 2-2 dhe që është nënshkruar nga dygolëshat e sulmuesve respektivë.
Verdhekuqtë kalojnë të parët në epërsi me malazezin, por me fillimin e pjesës së dytë, sulmuesi brazilian i Milanit përmbys rezultatin me një dygolësh brenda pak minutash. Milani kishte mundësi të trefishonte rezultatin, por nuk konkretizoi mirë në portë.Në minutën e 72 të vjen dhe barazimi i Romës sërish me Vuçiniçin, që e gjen të papërgatitur mbrojtjen mike. Një rezultat që nuk i vlejti shumë kuqezinjve në luftën për titull, duke parë se largësia me Interin mbetet e njëjtë.

Interi fundoset në Bergamo, Juvja -3 pikë

Një Inter, që nuk e kishim parë kurrë në këtë gjendje, këtë vit. Kurrë më parë, kaq e shëmtuar dhe pa forcë për të reaguar. Atalantës i ka mjaftuar vetëm një pjesë loje, për të shkatërruar kampionët e Italisë në fuqi: në Bergamo përfundon befasisht 3 me 1 për të zotët e shtëpisë. Ndërkohë, Roma e ka kaluar Torinon me rezultatin e ngushtë 1-0 në transfertë. Gjithçka është vendosur nga një gol i jashtëzakonshëm i Baptistës në minutën e 92-të.

ATALANTA-INTER - Rezultati më i bujshëm i ditës ka ardhur në Bergamo. Që nga minuta e parë, në fakt, lojtarët zikaltër janë dukur të papërgatitur. Në anën tjetër, Del Neri fut në fushën e lojës një Atalantë pothuajse perfekte. Bergamaskët kanë kaluar në avantazh në minutën e 18-të.

Flokari është i aftë në kontrollin e topit në zonën e interistëve dhe ka shënuar. Në të 28-ën, goditja e dënimit e ekzekutuar nga Doni, është devijuar nga muri dhe topi ka përfunduar në rrjetë. Pesë minuta më pas, mesfushori i Atalantës mposht me kokë Hulio Sezarin dhe e ka fiksuar shifrat 3-0.

Në pjesën e dytë futet në lojë Adriano, Interi ka provuar të reagojë, por rastet më të rrezikshme i kanë krijuar sërish bergamaskët. Ka qenë i panevojshëm goli i Ibrahimoviçit, në fundin e takimit.

TORINO-ROMA - Hulio Baptista vazhdon të jetë njeriu i golave të rëndësishëm, heroi i një Rome që largohet nga Torino me maksimumin e pikëve dhe minimumin e sforcimit. “Bisha”, me golin e tij të shtatë sezonal, ka qenë edhe një herë vendimtar, ashtu siç ka ndodhur në mesjavë kundër Sampdorias, por edhe kundër Bordosë në Champions ose në derbi. Për momentin, është ai njeriu kyç i Spaletit, udhëheqësi i një Rome që fiton 1-0 pa shkëlqyer.

XHENOA SIPER, NAPOLI POSHTE - Golat e Bosko Jankoviç dhe Xhiuzepe Skulit e kanë çuar Xhenoan në zonën e Champions Ligës. Suksesi i arritur në fushën e Leçes, me shifrat 2-0, është siguruar nga goditja e mrekullueshme me takë e serbit dhe nga një prekje e thjeshtë e sulmuesit.

Kuqeblutë e kanë mbyllur fazën e parë me 35 pikë në vendin e katërt, duke kaluar kështu Napolin, që është mundur 2-1 në fushën e Kievos. Napoletanët, të ndalur në kuotën e 33 pikëve, vazhdojnë të zhgënjejnë në transfertë. Kievo ka fituar me shifrat 2-1, me anë të dy penalltive të realizuara nga Markolini, duke shkuar kështu në kuotën e 13 pikëve.

SAMPDORIA - PALERMO - Palermo kthehet të fitojë në transfertë; kjo nuk ndodhte që nga 5 tetori i kaluar, kur sicilianët kanë dalë fitimtarë në fushën e Juventusit. Një dygolësh i Mark Breshianos ka dhuruar fitoren ndaj skuadrës së Sampdorias. Ndërsa kjo ka qenë humbja e tretë radhazi në shtëpi për xhenoanët, pas atyre të pësuara në derbi dhe ndaj Fiorentinës.

TE TJERAT - Vazhdon momenti negativ i Udinezes, që në Kaljari ka marrë humbjen e radhës. Konti dhe Biondini e kanë mbyllur takimin, që pas 20 minutave të para të ndeshjes, dhe vetëm me tri pikë të marra në dhjetë përballjet e fundit, stoli i Marinos është gjithmonë edhe më shumë në rrezik.

Në fund, ka ardhur fitorja e Bolonjës në fushën e Katanias, me emilianët që janë treguar të aftë për të shfrytëzuar superioritetin numerik (ka dalë me të kuq Izko, në minutën e 37-të) me Di Vaion (goli i 14-të në kampionat) dhe Adailton, që kanë mposhtur Katanian, e cila ka arritur të shënojë vetëm në fund me Paoluçin.

:li1:

Shkurt Seria A

Sipas bastexhinjve

Mourinjo, favorit për post-Ferguson

Atmosfera e nderë që duket në këtë periudhë në shtëpinë e Interit, nuk i pëlqen Hoze Mourinjos. Sipas disa zërave, portugezi mezi po pret skadencën e kontratës së tij më 2011-ën për t’u kthyer te dashuria e vjetër, Premier Liga.

Mes bastexhinjve të jashtëm, ka nga ata që e shohin Hozenë në vend të Aleks Fergusonit: për kuotistët e “Victor Chandler”, Mourinjo është favorit (5 kundër 1), si trajneri i ardhshëm i Mançester Junajtedit.

Trajneri zikaltër ndan vendin e parë me Martin O’Nillin, që këtë vit po e mban Aston Vilën në majat e renditjes së Premier Ligës. Më pak e mundur (me 13) është ardhja e Fabio Kapelos te “Djajtë e kuq”. Akoma dhe më të larta janë kuotat për italianët e tjerë: Marçelo Lipi është me 19.00, Ançeloti vlen 21.

—————————

Vetëm për 4 muaj

Baloteli i kërkon Interit të huazohet

Të ndryshojë mjedis për 4 muaj, për t’u kthyer te Interi më i fortë se më parë. Është kjo ajo që Mario Baloteli i ka kërkuar klubit zikaltër. Një dëshirë që Masimo Morati nuk ka ndërmend t’ia kënaqë.

“SuperMario” refuzoi para dy ditësh grumbullimin për ndeshjen me Katanian, por objektivi i tij nuk është lamtumira përfundimtare, por një provë larg Apiano Xhentiles, në një klimë më të qetë.

Pra Baloteli provoi edhe një herë të shfaqë dëshirën e tij, duke specifikuar se ndihet një lojtar i Interit dhe se kërkon të qëndrojë i tillë edhe në të ardhmen. Por i tha “jo” thirrjes për në Katania dhe kjo gjë e ka inatosur shumë trajnerin Mourinjo dhe presidentin Morati. Rreziku për momentin është që muajin tjetër të kthehet te skuadra e të rinjve zikaltër.

————–

Këmbimi

Zikaltrit japin Materacin për Modriçin

Interi kërkon mesfushorin e Totenhemit, Luka Modriç, dhe është i gatshëm të ofrojë për të Marko Materacin. Kjo është bërë e ditur dje nga shtypi anglez, sipas të cilit anglezët janë vënë në kërkim të një mbrojtësi, duke parë se Ledli King nuk është i disponueshëm.

Modriç, për të cilin interesohet edhe Juventusi, ka shkuar tek Totenhemi në prillin e kaluar nga Dinamo e Zagrebit për rreth 18 milion euro.

————–

Insistimi

Zeniti zyrtarizon ofertën për Iakuintën

Ka mbërritur në zyrat e klubit faksi i Zenitit të Shën Petërburgut ku ishte shkruar oferta zyrtare për Vinçenco Iakuintën. Bëhet fjalë për një shifër afër 10 milion euro. Lojtari po e vlerëson me shumë kujdes hipotezën për t’u transferuar në Rusi. Ndërsa klubi bardhezi është treguar i gatshëm për ta shitur. Kështu që vendimi i takon Iakuintës që do të përpiqet të marrë një pagesë më të lartë, duke pranuar.

—————

Rinovimi

Markizio, bardhezi deri në 2014-ën

Klubi bardhezi ka arritur një marrëveshje me stafin e mesfushorit për rinovimin e kontratës. Bëhet fjalë për Markizion, i cili të dielën e kaluar në mbrëmje i ka dhuruar Juventusit tri pikë shumë të rëndësishme në përballjen delikate me Fiorentinën.

Për mesfushorin e ri është gati një kontratë pesëvjeçare që do të skadojë në qershor të vitit 2014-të. Në orët e ardhshme do të vijë dhe zyrtarizimi nga klubi torinez.

———

Roma

Ajala, zëvendësuesi i Panuçit?

Roma interesohet për Roberto Fabian Ajalën. Mbrojtësi argjentinas, që aktualisht luan për ekipin e Saragozës, është objektivi numër 1 i Romës për të zëvendësuar Kristian Panuçin, shumë afër largimit. Ish-lojtari i Napolit dhe Milanit, të cilit i skadon kontrata qershorin e ardhshëm, mund të lirohet nga klubi spanjoll, duke paguar një gjobë të vogël dhe mund të regjistrohet si një futbollist komunitar.

Në fakt, 35-vjeçari, zotëron pashaportën spanjolle. Agjenti i lojtarit, Klaudio Aneluçi, nuk ka dashur të konfirmojë kontaktet me klubin verdhekuq, por ka pranuar se klienti i tij mund të transferohet në Romë.

———–

Napoli

Marino: Gati të marrim Datolon

Mesfushori i Boka Zhuniorsit, Hezus Datolo, është vetëm një hap larg kalimit tek Napoli: “Duhen bërë akoma vizitat mjekësore, por marrëveshja verbale është drejt përfundimit, - ka thënë drejtori i përgjithshëm i Napolit Pierpaolo Marino.

  • Por derisa nuk është firmosur akoma asgjë nuk mund të zyrtarizojmë asgjë. Gjithsesi jemi shumë afër mbylljes me sukses të këtij operacioni.

Datolo është një lojtar që e ndjekim prej kohësh”. Pas pak kohësh trajneri Reja do të ketë në dispozicion një mesfushor tjetër. Bëhet fjalë për Hezus Alberto Datolo, 25-vjeçar, që do t’i kushtojë Napolit 7 milion euro.

——————————–

Udineze - Juventus 2-1

Shënues: Kualjarela 20′, Di Natale 74′/Iakuinta 77′ §
UDINEZE: Handanoviç, Zapata, Koda, Domici, Di Paskuale, Izla, D’Agostino, Inler, Azamoah, Kualiarela (Floro Flores 85′), Di Natale (Pepe 81′). Tr.: Marino.
JUVENTUS: Bufon, Grigera, Legrotalie, Melberg, Molinaro, Markionni (Iakuinta 46′), Sisoko (Poulsen 83′), Markizio, Nedved, Amauri (Trezege 81′), Xhiovinko. Tr.: Ranieri.
Gjyqtar: Taliavento.
Kartonë të verdhë: Legrotalje, Nedved, Paskuale

——————————-

Torino - Rexhina 0-0

TORINO: Sereni, Pizano (Di Loreto 30′), Ogbona, Rivalta, Delafiore, Samuel (Dzemaili 57′), Zaneti, Abate, Rosin, Amoruzo, Bianki (Stelone 65′). Tr.: Novelino.
REXHINA: Kampanjolo, Lanxaro, Santos, Valdez, Kosta, Krajçik, Barreto (Tonjoci 88′), Barila (Sestu 90′), Brienca (Çeravolo 40′), Koca, Korradi. Tr.: Orlandi.
Gjyqtar: Farina
Kartonë të verdhë: Rozina, Lanxaro, Zaneti, Barila

——————————

Sampdoria - Lacio 3-1

Shënues: Delvekio 13′, Kasano 51′, Stankeviçius 55′/Roki 30′
SAMPDORIA: Kastelaci, Stankeviçius, Lukini, Gastaldelo, Padalino (Desena 16′), Delvekio, Palombo, Zigler, Pieri, Kasano (Marilungo 76′), Beluçi (Mustakio 90′). Tr.: Maxarri.
LACIO: Muslera, Likshteiner, Sivilia, Kribari, Radu, Dabo, Ledezma, Megni (Matuzalem 73′), Mauri (Foxhia 62′), Roki (Zarate 46′), Pandev. Tr.: Rosi.
Gjyqtar: Ayroldi
Kartonë të verdhë: Pieri, Dabo, Gastaldelo, Desena, Foxhia, Pandev, Stankeviçius

—————————-

Roma - Palermo 2-1

Shënues: Toti 24′, Brigi 47′/Kavani 31′
ROMA: Doni, Sisinjo, Mekses, Huan, Rise, Perrota (Pizarro 55′), De Rosi, Brigi, Akuilani (Tadei 73′), Toti (Kaseti 84′), Vuçiniç. Tr.: Spalletti.
PALERMO : Amelia, Kasani, Karrocieri, Bovo, Savini (Suçi 85′), Miliaçio (Guana 43′), Liverani, Noçerino (Mkelidze 60′), Breshiano, Simplisio, Kavani. Tr.: Balardini.
Gjyqtar: Pierpaoli
Karton i verdhë: Doni

————————–

Milan - Xhenoa 1-1

Shënues: Bekham 33′/ Milito 87′
MILAN: Abiati, Zambrota, Maldini, Favali, Jankulovski, Bekham (Flamini 71′), Pirlo, Ambrozini, Kaka, Sedorf (Senderos 79′), Pato (Ronaldinjo 74′). Tr.: Ançeloti
XHENOA: Rubinjo, Biava, Boketi, Krishito, Mesto, Milaneto, Juriç, Modesto (Jankoviç 39′), Tiago Mota (Vanden Borre 46′), Skuli (Paladino 63′), Milito. Tr.: Gasperini.
Gjyqtar: Xhervazoni
Kartonë të verdhë: Juriç, Krishito, Favali, Bekham, Ambrozini, Zambrota, Biava, Maldini

———————————

Fiorentina - Napoli 2-1

Shënues: Santana 47′, Montolivo 79′/ Vitale 48′
FIORENTINA: Frei, Komoto, Gamberini, Zauri, Gobi (Paskual 63′), Donadel (Semioli 63′), Felipe Melo, Montolivo, Santana, Xhilardino, Jovetiç (Bonacoli 46′). Tr.: Prandeli.
NAPOLI: Xhianelo (Sepe 32′), Kanavaro, Rinaudo, Aronika, Maxhio, Pacienca (Montervino 69′), Blazi, Boliaçino (Rusoto 82′), Vitale, Laveci, Zalajeta. Tr.: Reja.
Gjyqtar: Ricoli
Kartonë të verdhë: Komoto, Zauri
Karton i kuq: Montervino

———————-

Kievo - Leçe 1-1

Shënues: Mantovani 88′/ Vives 56′
KIEVO: Sorrentino, Moro (Pinci 83′), Morero, Mandeli, Mantovani, Markolini, Rigoni, Bentivolio, Luçiano (Skardina 52′), Pelisier, Espozito (Makinua 60′). Tr.: Di Karlo.
LEÇE: Benusi, Polengi (Diamutene 81′), Espozito, Fabiano, Xhiuliato, Vives (Kazerta 58′), Zanketa, Ariati, Xhiakomaci, Kastijo, Tiriboki (Skiavi 84′). Tr.: Bereta.
Gjyqtar: Bergonci
Kartonë të verdhë: Zanketa, Mandeli, Espozito, Moro, Markolini, Pinci
Karton i kuq: Mandeli, Fabiano

—————————

Katania - Inter 0-2

Shënues: Stankoviç 5′, Ibrahimoviç 71′
KATANIA: Bixarri, Silvestri, Silvestre, Stovini, Kapuano (Lama 72′), Baioko, Tedesko, Martinec (D’Amiko 88′), Maskara, Morimoto, Paoluçi (Spinezi 76′). Tr.: Zenga.
INTER: Hulio Sezsar, Maikon, Kordoba, Burdiso, Santon (Rivas 88′), Zaneti, Kambiaso, Muntari, Stankoviç (Figo 90′), Ibrahimoviç, Kruz (Maksuell 64′). Tr.: Mourinjo.
Gjyqtar: Roki
Kartonë të verdhë: Maskara, Ibrahimoviç, D’Amiko
Karton i kuq: Muntari

——————————

Atalanta - Bolonja 0-1

Shënues: Volpi 80′
ATALANTA: Kopola, Gariks, Talamonti (Kapeli 56′), Manfredini, Belini, Ferreira Pinto (Çerçi 84′), Guarente, Cigarini, Valdez (Vieri 73′), Doni, Flo********. Tr.: Del Neri.
BOLONJA: Antonioli, Zenoni, Terci, Moras, Lana, Valiani (Amorozo 88′), Volpi (Kasarini 90′), Mingacini, Rodriguez, Ozvaldo, Di Vaio. Tr.: Mihajlloviç.
Gjyqtar: Xhianokaro
Kartonë të verdhë: Doni, Terci, Zenoni, Kapeli

————————-

Kaljari - Siena 1-0

Shënues: Akuafreska 36′
KALJARI: Lupateli, Pizano, Kanini, Lopec (Bianko 57′), Agostini, Fini (Laxari 85′), Konti, Biondini, Kosu, Akuafreska (Matri 52′), Zheda. Tr.: Alegri.
SIENA: Kurçi, Zuniga, Fikanja, Brandao, Rosi, Jarolim, Vergasola (Kalajo 68′), Galopa, Karzha (Kopola 85′), Gezal, Makarone (Frik 61′). Tr.: Xhiampaolo.
Gjyqtar: Çiampi.
Kartonë të verdhë: Fikanja, Galopa

Cagliari befason Juventusin

Skuadra e papërshtatshme e Cagliarit e ka mposhtur Juventusin në Olimpico të Torinos duke ia vështirësuar gjithnjë e më shumë garën për titull.
[b]Takimi i zhvilluar të shtunën mbrëma ndërmjet Juventusit dhe Cagliarit ka përfunduar me rezultat 2-3 në favor të skuadrës mysafire, e cila pas 41 vjetësh arrin të shënojë fitore kundër Zonjës së Vjetër në Torino.

Cagliari u tregua skuadër e rrezikshme që nga fillimi i takimit duke arritur të krijojë avantazhin me anë të Davide Biondinit (16’).

Bianconerët vepruan në mënyrën më të mirë duke përmbysur rezultatin pa përfunduar pjesa e parë. Momo Sissoko barazoi rezultatin (31’) pas një krosimi të Del Pieros nga këndi, ndërsa Pavel Nedved krijoi epërsinë për vendasit me një gol të bukur (38’).

Mirëpo, në pjesën e dytë mysafirët u treguan të rrezikshëm nga kundërsulmet duke arritur ta përmbysnin këtë rezultat dhe ta kthenin atë në favor të tyre.

Jedaias Capucho Neves- Jeda barazoi shifrat në 2-2 (54’), ndërsa lojtari që zëvendësoi Aquafrescan, Alessandro Matri, shoi shpresat e juventinëve për tre pikë nga ky takim.

Deri në fund të ndeshjet bardhezinjtë provuan që së paku të nxirrnin një pikë nga kjo përballje, mirëpo nuk arritën ta bënin as këtë.

Kjo humbje thuajse e shndërron në iluzion ëndrrën e Juventusit për titull, pasi që me fitore eventuale kundër Torinos në takimin e të dielës, Interi do të distancohet për nëntë pikë. Ndërkaq nëse Milani fiton përballë Lazios në Olimpico të Romës, atëherë Zonja e Vjetër do ta humbë edhe pozitën e dytë.[/b]

Inter nuk ka përfituar nga hapi fals i Juventus një ditë më parë pasi ësnhtë ndalur në barazim 1-1 në shtëpi nga Torino. Armata e Mourinho nuk ka mundur të kalojë portierin Sereni dhe shtyllat që i mohuan fitoren. Ishte Rolando Bianchi që befasoi zikaltërit me një gol në pjesën e dytë por më pas Nicolas Burdisso barazoi pas një krosi në zonë duke shënuar me kokë. Deri në fund shifrat nuk ndryshuan edhe pse Crespo e Cruz tentuan gjithçka.

Roma barazoi 2-2 në fushën e Reggina duke rrezikuar edhe të humbasë. Ishin vendasit nga Reggio Calabria që shënuan të parët me Corradi ndërsa më pas Pizarro bëri rezultatin 1-1. Më pas Pizarro shënoi sërish për verdhekuqtë ndërsa Cozza barazoi për Reggina.

Edhe Atalanta vazhdon marshimin duke fituar 1-0 ndaj Catania ndërsa ka marrë 3 pikë edhe skuadra e Genoas kundër Palermos.

Takimet etjera qe jane luajtur sot ne oren 15e30min

Atalanta 1 - 0 Catania

Chievo 1 - 1 Sampdoria

Genoa 1 - 0 Palermo

Inter 1 - 1 Torino

Reggina 2 - 2 AS Roma

Siena 1 - 2 Lecce

Lazio - Milan - Luhet ne oren 20e30

01/02/2009

[b]Skuadra e Milanit është konfirmuar si rivalja numër 1 për titullin ndaj Interit pasi ka marrë tashmë vendin e dytë në klasifikimin e Serie A.

Në ndeshjen e fundit të javës, skuadra e trajnerit Carlo Ancelotti ka fituar thellë 0-3 në fushën e Lazios e cila ishte në hije të plotë.

Me David Beckham që nga minuta e parë dhe me Ronaldinho në pankinë, Milani tregoi më të mirën duke shënuar që në pjesën e parë me sulmuesin brazilian Pato që shënoi nga afër pas një krosi në zonë nga “Spice Boy”.

Goli i dytë u shënua nga Massimo Ambrosini që tundi rrjetën e portierit Muslera me kokë, pasi topi i Beckham nga këndi, ishte i saktë dhe shifrat u bënë 0-2. Goli i K.O. për skuadrën e Lazios erdhi nga braziliani Kaka’ që më parë kishte goditur edhe shtyllën. Të panevojshme zëvendësimet e trajnerit Delio Rossi.[/b]

02/02/2009
Burimi:Ikubinfo.com

Juventusi ka mundur Napolin 4-3 pas goditjes se 11 metershave duke u kualifikuar keshtu per gjysmefinalen e Kupes se Italise ku do te perballet me Lazion.
Koha e rregullt dhe ajo shtese e takimit u mbyll e barabarte pa gola.

Ne radhet e bardhezinjeve kane deshtuar ne gjuajtjen e penalltive Nedved dhe Sissoko, ndersa per ekipin napoletan kane gabuar Lavezzi, Contini e Gargano
.

Ka përfunduar në barazim 1-1 ndeshja e mbrëmjes mes Milanit dhe Rexhinës, e luajtur në “San Siro” të Milanos. Një rezultat suprizë, që e ka thelluar edhe më tej diferencën mes vendit të parë, Interit, dhe Milanit, që nuk ka ditur ta shfrytëzojë faktorin fushë. Të parët në avantazh kanë kaluar kalabrezët me anë të Di Xhenaros, që me një të majtë të saktë ka mposhtur Abiatin. Pjesa e parë është mbyllur me avantazhin e miqve, ndërsa në të dytën kuqezinjtë e Ançelotit kanë barazuar nga pika e bardhë me anë të Kakasë. Minutat e mbetura nuk kanë sjellë asnjë ndryshim, me gjithë presionin e futbollistëve të Milanit, që kërkonin me doemos marrjen e tri pikëve.

Kjo javë e Serisë A ka nisur me takimin Leçe-Inter, i fituar nga zikaltrit me rezultatin e thellë 3-0. Për zhbllokimion e rezultatit ka menduar i përhershmi Zlatan Ibrahimoviç, ndërkohë që në pjesën e dytë kanë thelluar Figo dhe Stankoviç. Tashmë diferenca mes dy kryesuesve ka shkuar në tetë pikë, çka do të thotë se Interi nuk ka rivalë seriozë për titullin kampion.

Milan-Rexhina 1-1

[b]Milan /b: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski; Beckham, Flamini, Ambrosini (56’Seedorf); Ronaldinho (66’ F. Inzaghi); Kaka’ (79’Antonini), Pato. Trajner: Ancelotti

Reggina (3-5-1-1): Campagnolo; Lanzaro, Valdez, Santos; Krajcik, Carmona, Cozza (90 Cirillo), Barilla’, Costa; Di Gennaro (58’ Sestu); Corradi. Trajner: Orlandi

Gjyqtar: Pierpaoli

Shënues: 33′ Di Gennaro ®, 66’. Kaka’ (M)

Kartonë të verdhë: Bonera (M), Campagnolo ®, Corradi ®, Barilla’ ®, Flamini (M), Cozza ®, Lanzaro ®, Carmona ®.

Leçe-Inter 0-3

Lecce (4-3-3): Benussi; Polenghi, Stendardo, Fabiano, Esposito; Caserta, Edinho (66’ Papadopoulos), Ariatti; Papa Waigo (68’ Zanchetta), Castillo, Tiribocchi (69′ Cacìa 5). Trajner: Beretta

Inter (4-3-2-1): Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi, Santon; Zanetti, Cambiasso, Muntari (81’ Maxwell); Figo (72’ Chivu), Stankovic; Ibrahimovic (85’ Balotelli). Trajner: Mourinho

Gjyqtar: Tagliavento

Shënues: 12′ Ibrahimovic, 72’ Figo, 82’ Stankovic

Kartonë të verdhë: Ibrahimovic (I), Esposito (L), Tiribocchi (L), Caserta (L), Balotelli (I)

Burimi:Sporti Shqiptare

Skuadra e Klaudio Ranierit ka arritur një fitore shumë të rëndësishme në transfertë me Katanian, për të harruar dy humbjet e pësuara radhazi në dy javët e shkuara, respektivisht me Udinezen në “Friuli” dhe me Kaljarin në shtëpi në Torino. Edhe pse me 10 lojtarë pas daljes me karton të Iakuintës, I cili shënoi golin e parë në minutën e 11-të, Juventusi ka ditur të rezistojë, madje të gjejë forcat të shënojë golin e fitores në minutat e fundit me anë të Polsenit. Me këtë fitore Juventusi kalon me një pikë në renditje Milanin, që nuk diti ta shfrytëzojë faktorin fushë me Rexhinën. Gjithsesi, diferenca me Interin e vendit të parë është e madhe, pikërisht shtatë pikë.

Ndeshjet e tjera te luajtura 08/02/2009

Katania - Juventus 1 - 2
Shënues: Morimoto 51′\Iakuinta 11′, Poulsen 90′

Roma Genoa 3 - 0
Shënues: Sisinjo 24′, Vuçiniç 47′, Baptista 90′

Torino - Kievo 1 - 1
Shënues: Ventola 64′\Italiano 83′

Sampdoria Siena 2 - 2
Shënues: Beluçi 47′, Pacini 51′\Vergasola 21′, Makarone 80′

Udineze Bolonja 1 - 0
Shënues: Sançez 92′

Fiorentina Lacio 1 - 0
Shënues: Xhilardino 89′

Interi dhe Milani do të diskutojnë në një “garë hipizimi” derbin e Madoninës të dielën në darkë, në një nga ndeshjet më vendimtare të sezonit. Të dyja palët janë përballur me njëra‑tjetrën në Seria A 171 herë, ku zikaltrit kanë fituar 61 herë, ndërsa kuqezinjtë kanë dalë fitimtarë në mbi 58 raste. Pjesa tjetër e ballafaqimeve kanë fiksuar barazime.

[b]Ish-trajneri zikaltër

Simoni: Ibra, vendimtar në derbi[/b]

Fishekzjarre dhe shumë gola. Këtë kuptim kishte derbi i Milanos për trajnerin Xhixhi Simoni, sepse në gjashtë përballjet që ai ka përjetuar në stolin e Interit në pothuajse dy sezone (1997-99) janë shënuar plot 21 gola. Ish-trajneri interist shpreson që kjo të ndodhë edhe në sfidën e nesërme. “Do të më pëlqente që të shihnim shumë gola. Nëse Interi do të fitojë, do të sigurojë kampionatin. Ndërsa Milani do të luajë për “jetë a vdekje”, për të rihapur luftën. Si i apasionuar mbas futbollit do të doja që ekipet të mos kishin mungesa dhe të shihja një ndeshje të ekulibruar”. Por Kakaja do të mungojë dhe kjo e rëndon Milanin. “Eshtë njësoj si t’i mungonte Ibra Interit, në mos më keq”. Të dielën do të ndeshen edhe dy filozofi të ndryshme futbolli. “Milani e bazon lojën tek qarkullimi i topit dhe tek cilësitë teknike. Kur kundërsulmon me shpejtësi është shumë i rrezikshëm, por ku i lejon hapësira kundërshtarit ndodhet në vështirësi. Interi, që sipas mendimit tim është më i fortë, num mendon për qarkullimin e topit, përqendrohet tek mbrojtja dhe kur sulmon është i papërmbajtshëm”. Përsa i përket lojtarëve që mund të bëjnë diferencën: “Ibra, që sipas mendimit tim, është lojtari më i kompletuar në botë”, ka thënë Simoni.

Hulio Sezar: Dua të fitoj gjithçka

Eshtë një Hulio Sezar i karikuar ai që parqitet në Pinetina pas fitores së bukur të arritur në miqësoren e luksit kundër Italisë, dhe nuk mund të ndodhte ndryshe, duke parë se tek Brazili spektakolar i Dungës, portieri i Interit ka bërë pjesën e tij, me dy ndërhyrje, që kanë vënë në rrezik pozicionin e Bufonit si numri një në botë. Tani është derbi, një ndeshje që vlen dyfish dhe ndoshta këtë herë trefish. “Një fitore kundër Milanit do ta shtonte besimin në forcat tona dhe do të nxirrte jashtë luftës për titull një rival direkt - ka thënë braziliani. - Në këtë pikë do të ishte vetëm Juventusi akoma në garë”. Dhe në fakt 11 pikë do të ishin një goditje shumë e rëndë për ambiciet e kuqezinjve. Edhe pse ëndrra, për të mos thënë obsesioni, mbetet gjithmonë diçka tjetër… “Kur kalon tek një ekip si Interi ke gjithmonë objektiva të rëndësishëm për të arritur, ke dëshirë të fitosh gjithmonë më shumë. Mua do të më pëlqente të fitoja Championsin, është një kupë që Interit i mungon prej shumë kohësh dhe që presidenti ynë e dëshiron shumë. Përsa më përket mua, unë dua të fitoj gjithçka”, ka thënë Sezar.

Kampionët, 6 milion euro në dy ndeshje

Dhjetë ditë për të kuptuar se si do të jetë ky sezon. Dhjetë ditë për dy ndeshje ku janë janë shitur të gjitha biletat, duke mbushur arkat me më shumë se 6 milion euro. Në fillim, nesër në mbrëmje, derbi me Milanin dhe më pas, më 24 shkurt, ndeshja e parë e fazës së dytë të Champions Ligës me Mançester Junajtedin. Në më pak se dy javë Interi do të kuptojë të ardhmen e tij, sidomos në Europë dhe do ta bëjë këtë me mbështetjen totale të publikut. Shitja e biletave për sfidën me “Djajtë e Kuq” ka zgjatur vetëm një mëngjes. Rezultati: 22 mijë bileta të shitura (ato që kishin mbetur pas prenotimeve, që kanë filluar që më 12 janar) në më pak se dy orë dhe një rekord i ri i mundshëm shitjesh për klubin zikalëtr. Mungon akoma komunikata zyrtare, por duket se do të arrihet në kuotën e 3,5 milion eurove (rekordi aktual është pak më i ulët se 3,4 milion i arritur për euroderbin e fundit të 2005-ës). Ndërkohë, për shitjen e të gjithë biletave për ndeshjen e kësaj fundjave, janë dashur më pak se dy ditë (të enjten dhe të premten e kaluar), por rezultati ka qenë i njëjtë. Pas punimeve të bëra verën e kaluar, kapaciteti zyrtar i stadiumit “Meaca” është prej 80.018 vendesh. Por, midis biletave të dhuruara, ftesave dhe sponsorëve, numri zyrtar i shitjeve është gjithmonë më i ulët në krahasim me numrin e spektatorëve të pranishëm. Për ndeshjen me Juventusin, që për momentin mbetet përballja e vetme e sezonit, ku janë shitur të gjitha biletat, në fakt, arkëtarët zikaltër kanë komunikuar se midis të abonuarve dhe paguesve, biletat e shituara ishin 76.437 për një fitim që i është afruar 2,8 milion eurove (rekord interist në kampionat). Për derbin e së dielës nuk do të ketë një thyerje të këtij rekordi (por midis 3,5 milionëve të llogaritur për Mançesterin dhe të paktën 2,5 milionëve për Milanin, në dy ndeshje do të kalohet sigurisht kuota e 6 milionëve), duke parë se, siç ndodh tashmë prej vitesh, zikaltrit e abonuar spostohen nga vendi i zakonshëm për t’i lënë vend tifozëve ultras kuqezinj. E njëjta gjë ndodh kur luan Milani në shtëpi.

Derbi i fundit i Maldinit: Besoj tek titulli

Derbi i fundit. Gati e pamundur. Por është gjithçka e vërtetë: ajo e së dielës në mbrëmje do të jetë ndeshja e fundit e Paolo Maldinit kundër Interit. Nëse do t’i kujtonim të gjithë një e nga një, tregimit nuk do t’i vinte fundi. Secili me historinë e tij: të bukur dhe të shëmtuar. Disa të paharrueshëm, për shkak të kthimeve të mrekullueshme të rezultatit, disa të rekuperuar në minutat e fundit. Për kapitenin derbi është “një ndeshje kaq e rëndësishme”, sa aspektet personale vijnë në radhë të dytë.

REKUPERIMI - Një ditë para derbit Maldini është shprehur: “Besoj tek rekuperimi i pikëve ndaj Interit në kampionat dhe tek titulli; kjo për ne do të jetë si një ndeshje Championsi dhe Milani nuk zhgënjen kurrë në ndeshjet e rëndësishme”. Por ekziston ajo diferencë e madhe në renditje. “Tetë pikë disavantazh ndaj Interit janë shumë, por kemi bërë një nisje të keqe në kampionat dhe kemi pasur shumë dëmtime, teksa gjithsesi kemi bërë shumë hapa përpara në kampionat në krahasim me sezonin e kaluar, - ka thënë Maldini -. Po zhvillojmë një sezon pozitiv që me titullin kampion do të bëhej i jashtëzakonshëm”.

KOMBETARJA - Pikërisht, fitorJa e kampionatit do të ishte mënyra më e mirë për të mbyllur një karrierë të jashtëzakonshme. Për të ardhmen, nëse do të jetë e mundur, do t’i pëlqente të luante një ndeshje të fundit me kombëtaren dhe më pas t’i përkushtohet vetëm familjes së tij. “Nuk do të më vinte keq nëse do të pranohej kërkesa ime, - ka rrëfyer Paolo -. kam folur me Lipin, më ka telefonuar edhe pse kjo mundësi ka ardhur nga fjalët që më ka thënë ai, është treguar i gatshëm për të mundësuar një gjë të tillë. Të shohim nëse do të gjehet koha e duhur, por “axurrët” tani kanë dy ndeshje të vlefshme për kualifikimin në botërorin e ardhshëm, më pas do të zhvillohet Kupa e Konfederatave, do të jetë e vështirë të organizohet”.

E ARDHMJA - Oferta për të ardhmen? “Jo nuk kanë ardhur akoma, edhe pse për momentin jam akoma një futbollist, - pranon kapiteni kuqezi. - Do të vijë koha që ato nuk do të mungojnë dhe unë do t’i vlerësoj me vëmendje në bazë të ideve dhe dëshirave të mia”. Sigurisht nuk do të bëhet trajner dhe, në këtë aspekt, Maldini jep mendimin e tij lidhur me të ardhmen e Ançelotit. “Që nga viti 2003 çdo vit bëhen hipoteza mbi lamtumirën e Ançelotit; unë nuk besoj se kjo do të ndodhë, do të jetë e vështirë për të gjithë ambientin ta lënë të largohet, duhej të ndodhte diçka shumë e rëndë ose që objektivat e tij të mos përputhen më me ato të klubit ose që pas shtatë vitesh të ketë dëshirë të ndryshojë ambient”, ka thënë Maldini.

Zambrota: Mund të fitojmë edhe pa Kakanë

Eshtë një nga më të mirët në botë në pozicionin e tij. Vitet kalojnë, por duket se atë nuk e prekin. Edhe në miqësoren e Italisë kundër Brazilit, pavarësisht humbjes, ka qenë një nga lojtarët më të mirë në fushë për të kaltrit. Bëhet fjalë për mbrojtësin e krahut të djathtë të Milanit, Xhanluka Zambrotën. Transferimi i tij tek kuqezinjtë është parë me dyshim nga shumë njerëz. Por tani duket se gjithçka është harruar. “Nuk është hera e parë që më ndodh një gjë e tillë. Vetëm gazetarët italianë mund të mendojnë se një futbollist në moshën 31-vjeçare ka marrë fund. Nëse nuk kam bërë një start të mirë ka një arsye dhe është e thjeshtë. Kam ardhur nga dy vite të kaluar në futbollin spanjoll dhe tek Barcelona ku ekzistojnë metoda të ndryshme pune: shumë ushtrime me top dhe pak atletikë”. Më pas vjen Interi dhe koret e tyre, pasi kanë fituar kampionatin, “ne fitojmë pa vjedhur”. “Kam qeshur. Dhe më vjen akoma më shumë për të qeshur kur dëgjoj ndonjë deklaratë të kolegëve ë mi se titulli i marrë në tavolinë është i merituar”. Por, për momentin, Interi ndodhet në krye dhe ka pësuar më pak gola se Milani. “Ne jemi një skuadër që privilegjon lojën sulmuese, disa herë lëmë shumë hapësira mbrapa. Por problemi më i madh kanë qenë golat e pësuar në disa ndeshje në minutat e fundit. E kam fjalën për pikët e humbura kundër Leçes, Torinos, Rexhinës dhe Xhenoas”. Ndërkohë, që në derbi gjithçka bëhet më e vështirë me mungesën e Kakasë. “Eshtë e vërtetë, por kemi edhe kampionë të tjerë. Eshtë Pato që po kalon një moment të shkëlqyer, Ronaldinjo, pa harruar edhe Sedorfin, që ka bërë diferencën në shumë ndeshje”. Në fund Zambrota ka shpjeguar edhe sekretin e Interit. “Eshtë një i vetëm: të gjitha herët që një ndeshje po shkonte në rrugën e gabuar, ata kanë pasur fat, kanë arritur të shënojnë ndonjë gol aksidental, ose të marrin një barazim”, ka deklaruar mbrojtësi milanist.

[b]Mbulimi televiziv

E gjithë bota me sytë nga “San Siro”[/b]

Derbi i Milanos do të ndiqet nga e gjithë bota. Do të ketë një mbulim të jashtëzakonshëm përballja midis Interit dhe Milanit. Kjo sfidë do të “teleshikohet” në Belgjikë (Betv e Telenet); Angli (BBC 3); Francë, Skandinavi, Poloni dhe Spanjë (Kanal Plus); Izrael (Çarlton); Maltë (Malitakabëll); Turqi (Ntv); Ukrainë (Poverknost); Portugali (Sport Tv); Zvicër (Teleklub); Suedi (Tv4); Bullgari (Tv7); Shqipëri (Top Channel); Hollandë (Sport 1); Greqi (Supersport); Republika Çeke, Hungari dhe Sllovaki (Sport 1); Rusi (Rtr sport); Argjentinë, Brazil dhe Kolumbi (Espn); Kili (Tnc); Shtetet e Bashkuara dhe Amerika e Veriut (Fox); Kanada (Telelatino); Venezuelë (Meridiano); Serbia dhe Mali i Zi (Soprtsad e Tv Avala); Japoni (Sky Perfect); Malajzi dhe Brunei (Astro); Singapor (Singtel); Hong Kong (Pccë). Ndër të tjera agjencia B4 do të shpërndajë sinjalin në të gjithë Afrikën.

[b]Ish-trajneri

Alberto Zakeroni “voton” kuqezinjtë[/b]

Ka stërvitur të dy skuadrat, por ka arritur të fitojë vetëm me njërën prej tyre. Alberto Zakeroni ka dhënë mendimin e tij para derbit. Në fillim trajnerët. “Janë të dy të aftë në drejtimin e grupit, si Ançeloti ashtu edhe Mourinjo. Por Ançeloti i mbron lojtarët e tij dhe nuk e thotë, ndërsa Mourinjo e thotë dhe nuk e bën. Jo gjithmonë. Nuk më duket se e ka bërë këtë me Kordobën”. Tani i takon Ançelotit të bëjë diçka për të mbajtur gjallë shpresat në kampionat. “Nuk do ta ndryshojë Milanin e tij. Karlo mbështetet tek lojtari që organizon lojën dhe i lë të lirë sulmuesit të lëvizin. Ndërsa ai i Mourinjos është një futboll i bazuar tek forca dhe tek vertikalizimet. Këtë e vërteton fakti se ai donte Lampardin dhe jo një mesfushor si Fabregasi”. Në fund Zakeroni i jep fitoren Milanit. “Edhe në fazën e parë Interi ka qenë favorit, por në fund ka fituar Milani. Historia mund të përsëritet”, ka thënë trajneri.

Derbi midis Interit dhe Milanit, do të arbitrohet nga gjyqtari Rozeti ndërkohë që janë përcaktuar arbitrat që do të gjykojnë ndeshjet e javës së pestë të fazës së dytë të serisë A. Superndeshja e “San Siro”-s, ndërsa në Torino do t’i takojë Orsatos të gjykojë takimin Juventus-Sampdoria. Dy ndeshjet e ditës së sotme Lacio‑Torino dhe Napoli‑Bolonja, do të drejtohen respektivisht nga Sakani dhe Banti.

Milani planifikon merkaton e ardhshme dhe të largët (më saktë atë të qershorit). Në verë do të fillojnë manovrat për “të përhershmin” Daniel Ager, mbrojtës i Liverpulit i vënë prej kohësh në shënjestër. Ndërsa në mars duket se është gati oferta prej 12 milionë eurosh për ekipin amerikan Galaksi për të marrë përfundimisht Devid Bekhamin. Por amerikanët kërkojnë 15 milionë. Deri më 8 mars ka kohë për të negociuar.

Ka skaduar sot ultimatumi që numri një i federatës amerikane të futbollit, Don Garber, i ka dhënë Milanit për Devid Bekhamin. Nga Amerika presin përgjigjen përfundimtare. Por drejtuesit kuqezi nuk janë frikësuar. Objektivi është që marrëveshja të mbyllet shpejt për një shifër rreth 10 milion euro, por nëse marrëveshja nuk do të arrihet, negociatat do të vazhdojnë deri në mars, gjithnjë nëse Los Anxhelesi nuk bën ndonjë ultimatum.

Përballja Inter-Milan është shumë afër dhe asnjëherë kaq interesante sa në këtë sezon, ku të dy ekipet janë akoma në garë për kampionatin. Por dy skuadrat milaneze mund të “takohen” sërish në verë, kur do të hapet merkato. Sipas shtypit spanjoll, zikaltrit dhe kuqezinjtë, janë të interesuar për talentin e Barcelonës Bojan Kërkiç, 18 vjeç. Por lufta do të jetë e ashpër pasi për lojtarin interesohet edhe Çelsi.

Burimi:Sporti Shqiptare

Juventusi ka arritur një tjetër rezultat zhgënjyes në takimin e radhës me Fiorentinën në “Olimpiko” të Torinos. Badhezinjtë janë kritikuar shpesh për lojën e tyre të dobët gjatë javëve të fundit, por këtë radhë fati nuk ka qenë me ta. Goli i Amaurit mundtë ishte pasuar me të tjerë në rast se fati nuk do të ishte kundër. Nedvet dhe Del Piero kanë goditur tri herë traversën dhe shtyllën, por në asnjë rast nuk mundën ta dërgonin topin në rrjetë. Një tjetër skuadër e elitës së kampionatit italian është mundur keqazi në “Bergamo”. Roma e Spaletit është shumë larg skuadrës së sezonit të kaluar, që deri në javën e fundit ka synuar titullin kampion. Bergamezët kanë shënuar tri herë në portën e Donit brenda shtatë minutave. Ndeshja më e rëndësishme e Serisë A është ajo e orës 20:30, Inter-Milan. Ja rezultatet e të gjitha ndeshjeve të Serisë A:

Juventus-Sampdoria 1-1

Juventus (4-4-2): Buffon; Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro; Camoranesi (69′ Marchionni 6), Poulsen (46’ Giovinco), Tiago (89’ Marchisio), Nedved; Amauri, Del Piero Në dispozicion: Manninger, Chiellini, Ariaudo, Ekdal.
Trajner: Ranieri

Sampdoria (3-5-2): Castellazzi; Stankevicius, Gastaldello (71′ Ferri), Raggi (57′ Da Costa); Padalino, Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri; Cassano (76′ Ziegler), Pazzini. Në Dispozicion: Mirante, Dessena, Mustacchio, Marilungo.
Trajner: Mazzarri.
Gjyqtar: Orsato

Shënues: 10′ Pazzini (S), 62′ Amauri (J)
Kartonëtë verdhë: Nedved (J),Gastaldello (S),Legrottaglie (J)

Atalanta - AS Roma 3 - 0
52′ D. Capelli, 55′ C. Doni, 59′ C. Doni

Cagliari - Lecce 2 - 0
49′ M. Fini, 90′ A. Matri

Chievo - Catania 1 - 1
10′ P.M. Ledesma (pen.) 90′ G. Colucci

Genoa - Fiorentina 3 - 3
12′ T. Mota, 38′ R. Palladino, 40′ I. Juric, 56′ [3 - 0] D. Milito (pen.), 60′ A. Mutu (pen.), 80′ A. Mutu, 90′ A. Mutu

Reggina 0 - 0 Palermo

Siena – Udinese 1 - 1
50′ M. Maccarone (pen), 72′ A. D. Natale

Burimi:Sporti Shqiptare

Derbi milanez edhe një herë ka treguar se është më i bukuri në botë. Miliona shikues anembanë globit kanë mbajtr frymën pezull për më shumë se 90 minuta, pasi janë hipnotizuar nga magjitë e lojtarëve më të mirë të rruzullit. Ibrahimoviç, Ronaldinjo, Pato, Maikon dhe Adriano kanë shpalosur vlerat e tyre më të mira, duke konfirmuar edhe një herë se futbolli italian është nga më të fortit në botë. Pavarëisht rezultatit, që i dha të drejtë Interit të festojë, gjithçka ishte thuajse perfekte. Interi i Masimo Moratit ka vendosur hegjemoninë në Serinë A prej tre vitesh dhe nuk ka ndërmend të lëshojë pe as këtë sezon. Golat e Adrianos dhe Stankoviçit që në pjesën e parë rezultuan decizivë për sa i përket rezultatit përfundimtar të ndeshjes. Aleksande Pato rizgjoi shpresat e Milanit në mesin e pjesës së dytë, por që ndikoi vetëm për shtimin e emocioneve deri në sekondën e fundit të kohës shtesë. Edhe pse u kontestua nga portieri Abiati për prekjen e topit me dorë nga brazialiani I sulmit zikaltër, gjyqtari Roseti vendosi ta quante të rregullt golin e parë të Interit. Skuadra e Hoze Mourinjos ka bërë hapin më të rëndësishëm drejt titullit kampion, pasi është shkëputur edhe dy pikë të tjera nga Juventusi i vendit të dytë dhe tri pikë nga Milani, që për për pjesën e mbetur të sezonit duket se do t’i përqendrojë forcat në Kupën UEFA. Në këtë sfidë vlen të përmendet edhe performanca e mrekullueshme e Ronaldinjos, që ka dhënë ta paktën pesë asiste për gol në këtë derbi.

Inter – Milan 2-1

Inter (4-3-1-2): Julio Cesar, Maicon, Samuel, Chivu, Santon; J. Zanetti, Cambiasso, Muntari (88’ Maxwell); Stankovic (82’ Burdisso); Ibrahimovic, Adriano (80′ Vieira). Në dispozicionA disposizione: Toldo, Cordoba, Figo, Cruz.
Trajner: Mourinho

Milan (4-3-2-1): Abbiati; Zambrotta, Kaladze (71′ Senderos), Maldini, Jankulovski; Beckham (59′ Inzaghi), Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Ronaldinho; Pato. Në dispozicion: Dida, Favalli, Antonini, Flamini, Emerson.
Trajner: Ancelotti

Gjyqtar: Rosetti

Shwnues: 29′ Adriano, 43′ Stankovic, 70′ Pato (M)

Kartonë të verdhë: Ambrosini (M), Samuel (I), Cambiasso (I), Burdisso (I), Vieira (I), Chivu (I)

Prekja e Adrianos, oportunizmi i Kambiasos, dhe surpriza Baloteli. Kjo është receta që i ka dhuruar Interit fitoren 2-1 në Bolonjë. Zikaltrit nuk magjepsin, por arrijnë të fitojnë duke përforcuar kreun me 59 pikë, dhe tani mund të ndjekin të qetë ndeshjet e skuadrave që janë në ndjekje. Mision i arritur për formacionin e Hoze Mourinjos, që tani mund të përqendrohet në supersfidën e Champions Ligës kundër Mançester Junajtedit, që do të zhvillohet ditën e martë. Nën sytë e Roberto Mançinit, i cili ka qenë i pranishëm në tribunë, Interi e ka nisur me vrull ndeshjen dhe ka tentuar të shënojë dy herë me anë të Ibrahimoviçit. Por Antonioli është treguar i vëmendshëm. Me kalimin e minutave, ndeshja kontrollohet totalisht nga zikaltrit. Miqtë e mbyllin Bolonjën në mesfushën e saj, vendasit nuk arrijnë të gjejnë rrugën e duhur për të reaguar. Në minutën e 18-të dukej se goli i avnatazhit ishte i sigurt për kampionët e Italisë në fuqi: Zaneti sulmon në krahun e djathtë dhe kroson, Ibrahimoviç godet me kokë, por nuk është i saktë. Ndërsa, në minutën e 21-të sulmuesi suedez është vënë në rolin e pasuesit, duke i dhuruar një mundësi të artë Muntarit, i cili vetëm për vetëm me Antoniolin gjuan lart. Për të parë një lojtar të Bolonjës në zonën e Interit duhet pritur minuta e 35-të, por Di Vaios i mungon mbështetja e ekipit për të qenë i rrezikshëm. Ndërkohë që, pesë minuta para përfundimit të pjesës së parë, ka qenë Hulio Sezar ai që ka evituar problemet për ekipin e tij, pas një ndërhyrjeje akrobatike. Krosi i Zenonit për Di Vaion është i saktë, por portieri brazilian reagoi shumë shpejt dhe në momentin e duhur. Në minutën e 57-të zikaltrit gjejnë rrugën e golit. Goditje nga këndi në krahun e djathtë nga Maikon, prekje me kokë e Adrianos dhe topi përfundon tek Kambiaso që stopon dhe e dërgon në rrjetë. Mihajlloviç kërkon të reagojë dhe fut në lojë Maracinën për Valianin dhe Bolonja fillon të luajë më mirë. Në të 77-ën Hulio Sezar ka bërë një mrekulli të dyfishtë, duke evituar në fillim një autogol të Stankoviçit dhe më pas duke grushtuar një goditje me kokë nga afër të Maracinës. Barazimi nuk do vonon dhe në minutën 79-të, pas një goditjeje nga këndi Britos ka shënuar me kokë. Por gëzimi i vendasve zgjat vetëm dy minuta sepse Baloteli, i sapo futur, ekzekuton një goditje dënimi nga e majta, nuk ndërhyn askush dhe topi përplaset në shtyllë para se të përfundojë në rrjetë, duke rikthyer avantazhin për zikaltrit. Në minutat e fundit ka ardhur mrekullia e radhës nga Hulio Sezar, i cili i ka mohuar golin Di Vaios.
Nderkaq ne takimet e tjera Juventusi ka mundur ne transferte 2-0 Palermon, me gola te Sisokos dhe Trezegese. Sulmuesi frances eshte rikthyer pas nje demtimi te gjate, megjithate nuk e ka humbur instiktin e golit. Roma e Spaletit ka mundur me rezultat te ngushte 1-0 Sienen. Per Spaletin ky tripikesh ishte mjaft i rendesishem per moralin e skuadres, pasi vetme disa dite me pas do te luaje me Arsenalin ne Champions.

Ndeshjet e Tjera Te Luajtura Dje (21/02/2009)

Bolonja - Inter 1 - 2
Shënues: Britos 79′/ Kambiaso 57′, Baloteli 82′
BOLONJA: Antonioli, Zenoni, Moras, Britos, Lana, Valiani (Maracina 66′), Mudingai, Mingacini, Volpi, Bombardini (Adailton 78′), Di Vaio. Tr.: Mihajlloviç.
INTER: Hulio Sezar, Maikon, Kordoba, Rivas, Santon, Zaneti, Kambiaso, Maksuell (Baloteli 80′), Muntari (Stankoviç 46′), Ibrahimoviç, Adriano (Vieira 78′). Tr.: Mourinjo.
Gjyqtar: Airoldi
Kartonë të verdhë: Moras, Zenoni, Rivas.

Palermo - Juventus 0-2
26′ Sisoko, 79′ Trezege

Roma - Siena 1-0
63′ Tadei

Milani reagon pas zhgënjimit në derbi, por jo pa vuajtur kundër Kaljarit, ndërsa mbetet e ndezur lufta për vendin e katërt me Fiorentinën dhe Xhenoan, që i janë përgjigjur fitores së Romës. Vazhdon momenti negativ për Napolin, ndërsa në luftën për të mos rënë nga kategoria, ka arritur tre pikë të rëndësishme Torino. Pas fitoreve të arritura në ndeshjet e ditës së shtunë nga Interi, Roma dhe Juventusi, java e gjashtë e fazës së dytë të serisë A nuk ka dhuruar surpriza të mëdha. Në “San Siro” kuqezinjtë kanë arritur të fitojnë kundër një Kaljari shumë të mirë, që ka goditur edhe një shtyllë me anë të Kosus, duke frikësuar një Milan jo shumë në formë (kanë munguar Pato dhe Ronaldinjo), para se të dorëzohej pas golit të Sedorfit. Vendi i katërt është ruajtur nga Fiorentina, që ka kthyer sërish rezultatin. Pas rekuperimit fantastik të bërë javën e kaluar në “Marasi” kundër Xhenoas, ekipi vjollcë, gjithmonë me anë të Mutusë, ka gjetur në kohën shtesë golin e suksesit ndaj Kievos, që kishte kaluar në avantazh në pjesën e parë me Moreron, dhe më pas është arritur nga Xhilardino në pjesën e dytë. Në minutat e fundit ka ardhur kartoni i kuq për lojtarin e veronezëve Italiano dhe goli i sulmuesit rumun, që vazhdon të mbajë Fiorentinën para Xhenoas dhe Romës. Kuqeblutë kanë thelluar krizën e Napolit, që në “San Paolo” ka marrë dhe humbjen e radhës (vetëm dy pikë të grumbulluara në shtatë ndeshjet e fundit). Goli për xhenoanët është shënuar nga Jankoviç në gjysmën e pjesës së dytë. Eshtë riafruar në zonën UEFA skuadra e Lacios, që është rikthyer tek fitorja pas gjashtë ndeshjesh, kundër Leçes. Janë shënuar nga Foxhia dhe Kolarov golat që i kanë dhuruar bardhekaltërve suksesin në transfertë, duke e çuar Leçen në vendin e tretë nga fundi në renditje. Në fakt, formacioni i Beretës, është lënë pas nga Torino që ka mundur Udinezen falë golit të realizuar nga Delafiore, me friulanët që e kanë mbyllur ndeshjen me dhjetë lojtarë pas kartonit të kuq të marrë nga Domici. Ndërkohë, kanë fituar edhe Katania me Sampdorian. Siçilianët kanë fituar 2-0 ndaj Rexhinës me gola të Kapuanos dhe Potencës, të dy të kaluar tek katanezët në merkaton e janarit: për formacionin e Zengës është fitorja e parë e 2009-ës. Dyshja Kasano-Pacini vazhdon t’i dhurojë gëzime Maxarrit: ashtu siç ka ndodhur kundër Juventusit javën e kaluar, pasim i barezit dhe gol i ish-lojtarit të Fiorentinës, me Atalantën që nuk mund të bënte gjë tjetër veçse të dorëzohej.

Ndeshjet e tjera te perfunduara dje-22/02/2009

Milan Kaljari 1-0
Shënues: Sedorf 65′

Fiorentina - Kievo 2-1
Shënues: Xhilardino 73′, Mutu 94′/ Morero 13′

Napoli Xhenoa 0-1
Shënues: Jankoviç 69′

Leçe - Lacio 0-2
Shënues: Foxhia 11′, Kolarov 50′

Torino Udineze 1-0
Shënues: Delafiore 80′

Katania Rexhina 2-0
Shënues: Kapuano 35′, Potenca 74′

Sampdoria Atalanta 1-0
Shënues: Pacini 62′