Kapet hajduti për vetëm 10 minuta, falë një aplikacioni

Ngjarje interesante, hajduti i një automobili ishte kapur për vetëm 10 minuta pas vjedhjes, pasi që pronari i automobilit dhe policia kishin përdorur GPS për të vëzhguar telefonin e tij, i cili kishte qenë në automobil, gjat vjedhjes.

Ai në telefonin e tij kishte pasur të instaluar Lookout aplikacion i cili është anti-virus, backup dhe përdoret për menaxhim të telefonit. Lookup gjithashtu ka dhe GPS për të vëzhguar telefonin në rast se e humbni, ose sikur në rastin në fjal dikush ju vjedh pasijen. Kishte qenë e nevojshme vetëm 3 minuta për ta gjetur telefonin dhe 7 minuta për policinë për të arritur në vendin ku ndodhej hajduti.

Kjo është një përmbledhje praktike e aplikacionit Lookout e cila është në dispozicion për Android, Blackberry dhe Windows platformat Mobile. Egziston një verzion falas, gjithashtu dhe verzion premium me pagesë prej 3 dollarëve në muaj.