Keshilla dietore

 1. Të mbash diete nuk është një mënyrë te ngreni te cilën mund ta përdorësh gjatë gjithë jetës.
 2. Është e gabuar të mendosh se do të hash supe me lakra gjatë gjithë jetës.
 3. Nuk duhet te fiksoheni pas numerimit te kalorive.
 4. Nuk duhet te peshoheni me shumë se një here ne jave.
 5. Mos mendoni se nuk duhet te pini ujë.
 6. Gaboni nëse mendoni se të jesh me diete do të thotë te pish pije freskuese me sheqer.
 7. Nuk duhet te konsumoni ushqime te konservuara me shpesh sesa ushqime te fresketa.
 8. Nuk duhet te hiqni vlerat ushqyese te perimeve duke i gatuar me shumë sec duhet.
 9. Nuk duhet te mbani një qëndrim negativ.
 10. Duhet te keni ne mendje një plan.
 11. Duhet të jeni te ndërgjegjshëm për vlerat ushqimore dhe demet qe mund t’ju shkaktojne ushqimet qe konsumoni.
 12. Nuk duhet te mbaroni te gjithë pjaten edhe pasi te keni ngrënë shumë.
 13. Nuk duhet te hani ushqimet qe mbetene gjatë një vakti.
 14. Nuk duhet te hani çdo gjë qe mundeni ne kokteilet për te cilat keni paguar ne mënyrë qe të mos ju ikin leket kot.
 15. Mos rrini pa ngrënë mëngjes.
 16. Nuk duhet te rrini pa ngrënë gjithë ditën, duke menduar se kjo është e vetmja menyre për tu dobesuar.
 17. Nuk duhet te mendoni se struktura juaj është e tillë qe ju të jeni te shëndoshë.
 18. Nuk duhet te mendoni se nuk jeni te aftë te ndryshoni.
 19. Nuk duhet te mendoni se nuk jeni terheqes dhe interesant.
 20. Duhet te jetoni çdo ditë sa me mirë dhe mos prisni ta bëni këtë “kur të jeni dobesuar”.
 21. Nuk duhet te mendoni se pilulat, pudrat dhe perberjet e tjera janë te magjishme.
 22. Duhet ti shihni ushtrimet si një pjesë e rëndësishme e ditës.
 23. Nuk duhet ti jepeni alkolit dhe duhanit
 24. Është mirë te bëni sport dhe jo ta shikoni atë.
 25. Nuk duhet te shikoni televizor me shumë se një ore ne ditë.
 26. Nuk duhet te dorezoheni dhe te pranoni faktin qe do të jeni gjithmonë te shëndoshë.
 27. Nuk duhet te hani dhe ushqimin e te tjerëve kur ngrini tavolinen.
 28. Nuk duhet te provoni ushqimin kur gatuani.
 29. Nuk duhet te gatuani biskota, torta apo kek përveç rasteve te veçanta.
 30. Nuk duhet te hani ëmbëlsirat qe ruani për miqte.
 31. Duhet te konsumoni perime dhe/ose fruta ne çdo vakt.
 32. Hiqni dore nga fast-foodet

Faleminderit vertet per kete liste!

Nga te gjitha 12, 13, 28 dhe 30 i thyej :slight_smile: per te tjera ok.

Shume te vlefshme verte,sikur ti zbatoja dhe une keto sa mire do ishte…:slight_smile: pasi shumicen…:frowning:

Po une kame nje mikun time qe filloi te bente diete mbaiti nje jave ;dhe sa mbaiti ai nje jave frigoriferi ishte plote ;pore kure e la ai dieten ;frigoriferi;u; boshatise; dhe me ta mua qe nuke rezistoi dote ;para ;frigoriferit ;lere ;ca thone ;doktoret;;;?:d