Keshilla per me pak turp

Turpi i skajshem mund te kontrollohet. Sot ekzistojne programe per kete qellim. Keto programe jane shume te sofistikuara, prandaj me poshte keshillohen disa rruge me te thjeshta:

1- Para se te thoni dicka, provojeni ta thoni ate me dhe per veten tuaj. Sa me te stervitur te jeni ne gjerat qe beni ose thoni, aq me pak vleresime negative do te merrni.
2- Ndertoni nje koncept te mire per veten tuaj duke menduar per anet tuaja pozitive. Priruni te merreni me anet positive. Eshte e lehte te pikasesh negativen.
3- Pranojeni veten tuaj ashtu sic eshte. Njeriu eshte ashtu si eshte., edhe ne ato raste kur ai nuk e pranon kete gje: ne nuk kemi rruge tjeter pervec asaj te pranimit te vetes sic eshte.
4- Praktikohuni ne mbajtjen e kontakteve me sy dhe ne perdorimin e buzeqeshjes. Guxoni te shihni ne sy: ata qe shohin ne sy, kane gjithmone me pak turp.! Buzeqeshni: njerezit e qeshur vleresohen gjithmone pozitivisht. Edhe kur nuk e meritojne!
5- Vezhgoni sjelljen e njerezve te tjere qe ju i admironi. Ju mund te beheni si ata qe i admironi, vetem po te dini se cfare bejne ata konkretisht.
6- Kujtoni qe 40% e gjithe njerezve ndihen si ju. Nuk jeni i vetmi njeri i turpshem ne bote. Bota ka rreth 40% te tille!
7- Mesoni teknika qetesimi.
8- Mendoni pozitivisht edhe per veten, edhe per te tjeret. Nese ju personalisht nuk mendoni pozitivisht per veten tuaj, nuk mund te prisni qe te tjeret t’iu vleresojne pozitivisht. Filloni ju njehere ta vleresoni veten pozitivisht, pas jush do te vijne te tjeret.

Flm, kur kam qene disi me i vogel me moshe kam patur shume shume turp! Tani sikur eshte eleminuar…

Me siguri ke ndjek keto keshillat prandaj. :smiley:

Flm per keto keshilla Girl08. :smiley:

bukur bukur mire girl08…interesant ,duhen lexuar edhe ato qe skan turp…

shum mir girl jan keshilla te vlefshme :slight_smile:

interesante. jan disa fjale qe te japin nje ndime te madhe.