Keshilla praktike

  • Vezet eshte me mire te mos ruhen ne frigorifer.
  • Nese doni ta mbani kafene te fresket dhe me arome, atehere mund ta ruani ne frigorifer.
  • Mund t’i ruani limonet te fresket, nese i vendosni ne frigorifer ne nje vazo me uje te mbyllur me kapak.
  • Qe orizi te mos ngjitet gjate zierjes, hidhni ne tenxhere pak leng limoni.
  • Per ta ruajtur buken te fresket, mbajeni ne ngrirje te frigoriferit. Kur ta nxirrni, do te shikoni se ka mbetur e fresket, sikur ta keni blere ate dite.
  • Qe ta ruani gjalpin sa me te fresket, hidhni brenda tij nje cope karote te pastruar.
  • Qe t’i largoni me lehte insektet nga perimet, hidhni pak sode ose uthull ne ujin qe i lani.
  • Tigani nuk ngjit nese e nxehni pak, para se te hidhni vajin.
  • Gjate gatimit te gjelleve te nxehta mos i mbani femijet prane.
  • Enet eshte me mire te lahen menjehere mbas vaktit, sepse me vone eshte me veshtire.

Erdi faleminderit per keto keshilla. Jane me te vertete te vlefshme, per orizin nuk e dija qe duhej hedhur limon.
faleminderit.

Faleminderit