Kina do të ndertoj Sistemin Operativ Nacional

National Operating System made in China, do të jetë sistemi operativ Nacional Kinez. Me këtë lëvije Kina shkarkon kompaninë Microsoft dhe Google. Në Kine mbi 50% e kompjuterave përdorin Windows XP ku Microsoft nuk ofron më suport. Por kjo nuk është e vetmja arsye e shtetit kinez për te ndertuar sistemin e vet operativ. Pothuajse te gjitha institucionet publike përdorin Window dhe kjo ka një kosto jo te vogel për liçensat. Mbi të gjitha kanë kontroll të plotë të përdoruesëve!

Red Flag Linux ishte nje projekt per sistemin operativ Kinez bazuar ne Linux, por kompania qe filloj projektin shpalli falimentim. na ngelet te shikojme ecurin e NOS!

WeChat te veten ne vend te WhatsApp, edhe dicka tjeter rrjet socjal e kane te veten, tani edhe me Windows? Lol! Tamam shtet ne vete ata!

Po kan politik te rrept ata :smiley: Gjithe ajo popullat dhe arrijne ti mbajne “nen kontroll” :mendoj:

une habitem pse e kane vonuar kaq shume…