Lindja e nje Ylli, si ka lindur Dielli dhe jeta ne Toke!

Kjo eshte nje video qe verteton shume gjera mbi lindjen e jetes dhe nje ylli me permasat e Diellit.

Versioni shkencor


eshte italisht, por po qe nevoja mund tua perkthej.

//youtu.be/EiS_d8ZlaoQ

Eshte thjesht çeshtje besimi mbi teorite e mundshme te krijimit jetes. Nje nder faktet qe nuk ekziston nje krijues por levijze masash te medhaja substancash nder shekuj dhe siç e thuet dhe ne video mbase lind nje forme jete

me duhet kjo vidjoja per 1 pun me projekt
ma perkethen dot ? :S

Eshte sikur te jesh duke shikuar nje “maternitet” lindje te universit. Nje radioteleskop ne nje institut Amerikan ka eksploruar me shume detaj (qe nuk ishin arritur asnjehere deri me sot) sistemin e dy yjeve te njohur me emrin V46, qe jane larg prej nesh rreth 240 milion vjet drite. Dhe rreth ketyre yjeve jane duke u formuar nje numer i madh i planeteve, asteroide dhe kometa - pikerisht ajo qe ka ndodhur 4 miliard vjet me pare rreth Dellit tone. Rizuton qe ata trupa kane rreth 12 milion vjet dhe jane ne nje status “embrional” do ti duhet me shume kohe se planetet tane te formohen. Dhe kur Sistemit tone ti vij fundit pra rreth pas 5miliard vjetesh ata planete mund te kene arritur “pjekjen” (pra rritur, kompletuar) dhe mbase mund te kete lindur ndonje forme jetese…

Ketu jane dhe dy video mjaft interesante mbi Yjet dhe krijimin e Universit!

pj 1

//youtu.be/evhR7EYoD7s

pj2

//youtu.be/xQbDlH3pDtE

shum faleminderit per ndihmen ReniX :slight_smile: :slight_smile: :)…