Lojërat e joshjes

Arti i të propozuarit nuk është asgjë më shumë se sa tepër i thjeshtë. Femrat, që e dinë se çfarë kërkojnë, “nuk bien pre” e replikave të lehta.
Shumë meshkuj refuzojnë t’i drejtohen një femre, duke menduar se nuk i përshtaten atyre, ndoshta ngaqë i duket tipi i femrës, që nuk reagojnë ndaj shenjave të ndryshme dhe ja se si krijohen një seri të pa vërtetash të komunikimit. Në qoftë se e dini se si, ku dhe kur ta bëni këtë gjë, “arti” i të propozuarit nuk është asgjë më shumë se sa tepër i thjeshtë. Së pari, mbani mend që koha nuk është në anën tuaj dhe për këtë gjë duhet të bëheni sa më kreativë. Keni në dispozicion vetëm disa minuta për t’i treguar se çfarë mund të bëni, përpara se ajo të gjejë një “punë” tjetër, larg jush. Por, varet edhe nga konteksti: Në qoftë se e ndalon dhe i flet në rrugë, duhet të jesh një “playboy” i vërtetë, pasi femrat thjesht nuk i kushtojnë rëndësi meshkujve që veprojnë kështu. Në qoftë se je në një lokal, ndihu i lirë të reagosh; ke në anën tënde shumë elementë: muzikën, alkoolin, atmosferën, shoqëruesit, lëvizjet e kërcimit etj.
Fillimi
Kur shikon një femër të këndshme, të kalojnë në kokë mendime “të pista” dhe pikërisht këtu ndodhesh në rrugën e gabuar, të cilën shumë prej meshkujve e bëjnë: “T’i vërtitesh asaj”, duke përdorur metoda qesharake që improvizohen me shpejtësi për t’i bërë asaj përshtypje. Por në qoftë se zgjohesh me një reagim të padëshiruar, do të thotë se diku ke gabuar! Eh, një veprim “i zgjuar” nuk është në dorën e të gjithëve, por me pak stërvitje, do të mësosh se femrat, të cilat e dinë se çfarë kërkojnë, “nuk bien pre” asnjëherë e replikave të lehta. Në radhë të parë, mos u nis me një ide të parapërgatitur të tipit: “Është bionde, është budallaqe”; “Në qoftë se vishet ashtu, do të thotë se është femër blloku” etj. Mos harroni: Respekti për partneren tënde, duhet të ekzistojë gjithmonë, ndonëse atë femër e dëshiron vetëm për një aventurë “one night stand”. Në fund të fundit respektoni veten, ndërsa “buon sensi” (mirëkuptimi) është falas! Fatkeqësisht, replikat apo gjestet, të cilat tenton t’i përdorësh nuk janë të vlefshme për të gjitha rastet.
Lojërat
Mbivlerëson cilësitë
Përveçse e di që je një tip fantastik, kjo s’do të thotë që edhe ajo ta dijë këtë gjë. Pjesa më e madhe e femrave, do t’i mbajnë “tentakulat mbrojtëse” sipër, kur tenton t’i “pushtosh” hapësirën e tyre personale, gjë krejt normale në fund të fundit. Me pak humor mund ta rregullosh këtë gjë.
Përpiqesh ta “vësh në lojë”
Nuk po i kushton kujdes aq sa duhet. Shenja e respektit është më e rëndësishme dhe kjo është arma jote! Mos u përpiq t’i marrësh numrin e telefonit që herën e parë. Ajo e ka mësuar tashmë që ju po përpiqeni ta zini të dashur, kështu që zgjidhni një mënyrë tjetër, ndryshe nga ajo që po mendon. Përpiqu t’i thuash direkt se çfarë kërkon nga ajo dhe mos ia fut kot, pasi vetëm kështu do ta dehni me sharmin tuaj. Në qoftë se do adoptosh një sjellje të qetë dhe të shprehesh qartë, do t’i lësh asaj të kuptojë që ti ke një personalitet të besueshëm.
Mos krijo plane “luftërash”
Disa njerëz mund të improvizojnë mjaft mirë, por ti ke më shumë shanse të mos jesh një prej tyre. Një plan i mirë detajuar, do të ndihmojë së tepërmi, ndonëse kjo mundësi nuk është më e mira në këtë botë. Megjithatë, përllogaritja që nga shtëpia nuk do të ndihmojë ty me atë çfarë gjen “në treg”, por s’ke çfarë bën. Kjo është magjia e joshjes!
Sillesh si një pervers
”Perversionet” e vogla janë të lejuara vetëm brenda çiftit, me mirëkuptimin e të dy partnerëve, eventual për të ushqyer marrëdhënien tuaj. Në qoftë se fillon ta thërrasësh femrën në lokal apo t’i flasësh siç nuk të ka hije, mund të marrësh nga pas edhe një emblemë në të cilën shkruhet: “Ndihmë, jam i virgjër!”. Mos hap gojën si peshku kur shikon gjokset e saj; mos u përpiq ta kapësh prej të ndenjurave sa herë “që të ngrihet ty” dhe mos e fto thjesht vetëm për të bërë seks. Ky stil nuk do të funksionojë me dikë që ka kaluar periudhën e fëmijërisë me sukses.
Je arrogant
Ke makinë dhe rroba të shtrenjta, por gjithmonë ja përmend këto sa herë që hap gojën. Imagjino paksa kur asaj i bien qimet nga hunda për shkak të aromës së djersës që lëshon trupi yt. Nuk ekzagjerojmë me asgjë kur themi se ekzistojnë shumë ekzemplarë të tillë përreth. Ndonëse mund të jesh me një stad material mbi mesataren, mëso të kesh një sjellje të përshtatshme. Madje edhe femrat seksi e dallojnë lehtësisht arrogancën mashkullore, por një fjalë është lehtësisht! Për aq kohë sa nuk do të besosh se femra të cilën po josh është një objekt material dhe ajo të përket vetëm ty, indiferent nga sjellja jote, çdo gjë do të jetë “OK”.
Nuk ke ndjenjën e humorit
Fatkeqësisht, ndjenja e humorit është një cilësi për njerëzit që janë drejt rrugës së zhdukjes. Ndoshta të ka ndodhur edhe ty ta shohësh këtë gjë së afërmi. Ajo është e mundshme që të zhgënjehet duke parë një mashkull se si e terrorizon me replika të lira, ose ndryshe, se si një femër tjetër, specie e ngjashme me të, se si humbet së tepërmi terren dhe e zë koka duke u përpjekur t’i thotë një mashkulli se si duhet të trajtohet ai në mënyrë korrekte. Në momentin kur pengohesh përgjatë rrugës tënde, më saktë atëherë kur nuk të jepet rasti të kesh një sjellje normale, humori mund t’ju shpëtojë në 90 për qind të rasteve, në qoftë se di se si ta përdorësh atë. Është e preferuar të mos rrjedhë muhabeti në shakatë me konotacion intim!
Je tepër i shoqërueshëm
Rreziku i të qenit gjithmonë “Mr. Nice Guy” është që mund të bëhesh më shumë se armiku i tyre, se sa i dashuri i saj i ardhshëm. Përpiqu të ruash një ekuilibër midis të qenit i shoqërueshëm dhe romantik.
Dukesh i interesuar për femra të tjera
Kur i thua që më intereson, dhe sheh femra të tjera është ndoshta zhgënjimi më i madh për atë femër, të cilën po përpiqesh me çdo kusht që t’i thuash “se të pëlqen së tepërmi”. Është e qartë që shanset për t’u dukur serioz bien diku nën nivelin e detit, kështu që të ngelet ty topi që t’i tregosh që nuk është ajo e vërteta.
Flet shumë dhe nuk e dëgjon aspak
Është mirë që në këtë kapitull të jesh integruar tashmë në kategorinë klasike, të një mashkulli që mbyll gojën dhe dëgjon. Kjo nuk do të nënkuptojë që do ta lësh vetëm atë të drejtojë bisedën, por veçse ti nuk duhet të rrahësh këndet me subjekte diskutimi jo interesante. Rrezikon të bëhesh i mërzitshëm. Më pas, në qoftë se ajo ka diçka për të thënë dhe duket e kënaqur nga fakti se ndryshove, “bjeri avazit” të saj dhe tregohu që po interesohesh për të, duke e dëgjuar me vëmendje. Ato e vlerësojnë këtë gjë.
Nuk po përdor korrekt gjuhën e trupit
Mos e mbaj vështrimin përtokë kur ha ose pi diçka; mos bëj veprime të pakontrolluara dhe mos e shtyj trupin përpara duke vështruar aprovimin/mosaprovimin e saj të heshtur. Është tepër e rëndësishme të mbash kontaktin vizual me të, t’i buzëqeshësh lehtësisht nganjëherë. Më pas, bëhu i kujdesshëm se çfarë po përpiqet ajo të të transmetojë përmes rrugës së trupit.