Lotaria Amerikane - Ja si te Aplikoni!

Endërra për një jete sa me te mire!

Llotaria amerikane DV-2015 do të nisë me datë 1 tetor 2013, ora 18:00 me orën lokale të Shqipërisë dhe do të përfundojë në orën 18:00 të datës 2 nëntor 2013.

Shkarkoni file per foton e lotarisë

E vetmja faqje zyrtare nga mund te aplikoni: https://www.dvlottery.state.gov

a. Last/Family Name - Mbiemri

b. First Name - Emri

c. Middle Name - zakonisht bosh

a. Day - Dita e lindjes

b. Month - Muaj i lindjes

c. Year - Viti lindjes

  1. Gender - Gjinia

  2. City Where You Were Born - Qyteti ku keni lindur

  3. Mailing Address - Adresa Postare

8a. In Care Of - Nese emri juaj nuk eshte ne kutine postare - shkruaj emrin e atij qe shfaqet
8b. Address Line 1 - Adresa/Rruga/Pallati/Hyrja/Shkalla/Numri
8c. Address Line 2 (optional)
8d. City/Town - Qyteti
8e. District/County/Province/State -
8f. Postal Code/Zip Code - Kodi Postar
8g. Country - Shteti

Country Where You Live Today - Qyeti ku jetoni momentalisht

  1. Phone Number - Numri Telefonit

  2. E-mail Address - Adresa elektronike (email)

  3. What is the highest level of education you have achieved, as of today? - Çfare arsimimi keni

What is your current marital status? Statusi Martesor

Nese jeni te martuar, vazhdoni te plotesoni te njejtat te dhena dhe per bashkshorten/tin tuaj.

  1. Number of Children - Numri i femijeve

Nese keni femije, shkruan numrin dhe vazhdoni te plotesoni te njejtat te dhena dhe per femijet qe keni.

Ju urojme Fat!

Hajt suksese :), provoni nuk i dihet kurre!

Reno aman mos harro vendosi procedurat se mua do me marin ata

Per ata qe duan te aplikojn , ta bejn duke shkuar neper qendrat perkatese , sepse kshu online , asgje nuk eshte e sigurt…

Shteti Amerikan ka vetëm një form aplikimi me sa di un! Ate Online nga faqja zyrtare e llotarisë!

https://albanian.tirana.usembassy.gov/dv.html

UPDATE!!!
Provoheni dhe nje here nuk i dihet fatit te troket atehre kur i mbyll deren :stuck_out_tongue:

Ps; Mos harroni te shkruani si qytetin e lindjes dhe vendbanimi korce :stuck_out_tongue:

Hajde sukese, kush do e provoj :slight_smile:

Dhe ja vlen ta citosh

Kujdes Nga Mashtrimi

Mesazhe Mashtrimi që i Dërgohen Fituesve: Nëse ju keni marrë një postë elektronike (e-mail) që ju njofton se aplikimi juaj për programin e Lotarisë Amerikane ishte fitues dhe në mënyrë që të vazhdoni me aplikimin tuaj ju duhet të dërgoni një shumë të hollash (para) në emër të një personi, ju jeni viktimë e një mashtrimi. Vitet e shkuara, aplikantët fitues njoftoheshin nga Departamenti i Shtetit, Qendra Konsullore në Kentucky (QKK) me anë të postës, JO me e-mail dhe të përzgjedhurve u jepeshin udhëzimet se si të vazhdonin në hapat e mëtejshëm të procesit. QKK-ja nuk ju kërkon juve t’u dërgoni para (të holla) atyre, apo ndonjë Ambasade tjetër të Steteve të Bashkuara të Amerikës (SH.B.A.) me postë apo nëpërmjet shërbimeve si Western Union.

Për ata që kanë aplikuar për DV-2015, njoftimi zyrtar i përzgjedhjes do të kryhet drejtpërdrejt nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit (Entry Status Check), i cili do të jetë në përdorim duke filluar nga data 1 maj 2014, në faqen e Internetit të Departamentit Amerikan të Shtetit, Byrosë së Çështjeve Konsullore “Aplikimi Elektronik për Vizat e Shumëllojshmërisë”. Kjo është e vetmja mënyrë me të cilën ju do të merrni njoftim të statusit të aplikimit tuaj. Nëse ju merrni një njoftim me anë të postës elektronike apo me postë rreth përzgjedhjes suaj në lotarinë E-DV, duhet të dini që ky njoftim nuk është i ligjshëm. Vetëm pasi ju të jeni përzgjedhur, pasi t’u jeni përgjigjur udhëzimeve të njoftimit të mundësuar për ju nëpërmjet Kontrollit të Statusit të Aplikimit, si dhe pasi të ketë filluar procesimi i rastit tuaj, vetëm atëherë ju mund të merrni në vazhdim e-maile komunikimi nga QKK-ja që ju njofton juve të shikoni Kontrollin e Statusit të Aplikimit për informacione të reja rreth aplikimit tuaj. QKK-ja nuk do t’ju kërkojë juve t’u dërgoni para atyre, kësaj Ambasade, apo ndonjë Ambasade tjetër të SH.B.A.-së me postë, apo shërbime të tilla si Western Union. Nëse ju merrni një e-mail që ju duket të jetë një njoftim mashtrimi me Lotarinë DV, ne ju kërkojmë që ju ta dërgoni atë e-mail në adresën tonë të postës elektronike TiranaUSConsulate@state.gov.