Martesat per “letra”???

Koheve te fundit ne vendlindjet tona po ndegjohen se. Shumica e martesave qe kishin deshtuar, kishin qen lidhje ndermjet dy partnereve, ku njeri prej tyre eshte rritur dhe edukuar ne vendet Perendimore, kurse tjetri ne vendet tona. Ashtu sic e komenton e dhe shumica e njerezve, arsyeja e deshtimit kishte qene, se partneret nuk kane pasur njohuri te mira per njeri-tjetrin me pare. Ai/ajo qe ka qene ne MK, KS, ALB, eshte martuar me partnerin tjeter me qellim qe ta permiresoj gjendjen e tij/saj ekonomike. Pra nuk ka qene ne pyetje, dashuria, bukuria, morali, sjellja ose arsimimi, por thjesht “letrat” neshtetesia.
Cka mendoni, ju?
A do te ishit martuar edhe ju me nji partner, i/e cili/cila eshte rritur ne nje vend me kulture dhe tradite tjeter? Dhe pse? Nese po, cka ju terhjek me shume per kete: personaliteti apo pasuria?
A mendoni se keto martesa jane/ do te jene te suksesshme?

Ne kuader, te kesaj teme poshtu mund te komentojme, edhe martesat e perkohshme ( me para) qe shqiptaret i bejne me gjermane, zvicerane, daneze…ejt, me qellim te marrjes se nenshtetesise se atij vendi? Une me sa kam ndegjuar, nje gje e tille eshte e ndaluar sipas Islamit. Martesat e perkohshme jane te ndaluara!

PS: Sidoqofte, ka edhe raste ku keto martesa jane mjafte te suksesshme, dhe kerkoj falje, nese tema e prek dikend, por qellimi im nuk eshte qe ta ofendoj ndonjerin, vetem te debatojme kete ceshtje me sinqeritet!