Mashkulli i ri më i vjetër në botë është britanik

Mashkulli i ri më i vjetër në botë është britanik

Britaniku Henry Alingham, 113 vjeç, është bërë të premten mashkulli më i vjetër në botë, pas vdekjes së japonezi Tomoji Tanabe i cili ka vdekur në të njëjtën ditë me vite të njëjta, kanë njoftuar nga Libri i Rekordeve Guinness.

Alingham më 6 qershor i ka mbushur 113 vjet dhe është një nga dy veteranëve të gjallë të Luftës së Parë Botërore në Britani. I dyti është Harry Patch i cili ka 110 vjet.
Rekorderi i ri, i lindur më 1896 ka pesë nipa, 12 stërnipa, 14 stër-stërnipa dhe një stër-stër-stërnip.

s’do me vdek ca ti besh.

Nqs eshte i afte t’i kryeje te gjitha funksionet jetesore, atehere pse te mos jetoje?! :slight_smile:

Edhe 100 te tjera :smiley: