Mbipesha te fëmijët, rrezik për vdekje të hershme

Një studim i shkencëtarëve suedezë nga Universitetit Umei, ka treguar se mbipesha në moshën fëmijërore është e lidhur me rrezikun e dyfishtë për të vdekur para moshës 55-vjeçare.
New England Journal of Medicine shkruan se ekspertët rekomandojnë që mbipesha të parandalohet që në moshë të re.

Sipas mendimit të tyre, trendi aktual i ushqyerjes së fëmijëve do të shkaktojë numër gjithnjë e më të madh të fëmijëve me kilogramë të tepërt, që njëherit do të kenë prirje që edhe në jetën e mëvonshme të kenë mbipeshë.

Si rezultat i kësaj, do të vjen deri te rritja e shtypjes së gjakut dhe nivelit të sheqerit në gjak, dhe kështu do të zvogëlohet mosha mesatare e jetëgjatësisë.

cfar , boboooo me mir mos ta kisha par fare more aurel , jo se jam vet se vet jam king por dicka tjeter me vret