Mozilla me afer krijimit te Firefox OS

Mozilla tani zyrtarisht ka marre konfirmimin e mbeshtetjes se partnereve te cilet do ta ndihmojne ne krijimin e Firefox OS. Partneret e konfirmuar jane: Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica dhe Telenor, Telefonica-pronesi e Vivo do te prezantoje celularet e pare ne fillim te vitit te ardhshem ne Brazil.

Nga ana e prodhimit te gjerave, ZTE dhe TCL ommunication Technology (Alcatel One Touch) kane nenshkruar kontraten per te bere Celulare te bazuar ne Sistemin Operativ Mobil i bazuar ne HTML-5. Firefox OS do radhitet me cmim te lire, gje e cila do ta beje hyrjen alternative ne ne prirjen e Sistemeve Operative Mobile.

Rivaliteti po kalon nga Pc ne Smartphone! Skam patur kohe te provoj as Chrome per iPhone!